ALKMAAR, NETHERLANDS – SEPTEMBER 5: Head Coach Maarten Martens of AZ Alkmaar U23 prior to the Dutch Keukenkampioendivisie match between Jong AZ Alkmaar and FC Dordrecht at AFAS Trainingscomplex on September 5, 2022 in Alkmaar, Netherlands (Photo by Patrick Goosen/Orange Pictures)

Martens stopt bij Jong AZ: ”Kans dat ik wel bij de club blijf”

Alkmaar/Zaanstreek- Maarten Martens stopt aan het einde van het seizoen als trainer van Jong AZ zo meldde eerder het NHD en ESPN.nl. Na de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen Heracles Almelo en Jong AZ (2-0) bevestigde de trainer het nieuws. Het is niet uitgesloten dat Martens bij AZ in een andere rol verdergaat.

Na de verloren wedstrijd tegen Heracles verscheen de Belg voor de camera’s en gaf hij uitleg over zijn naderende vertrek. ”Het heeft weinig te maken met of dit een goed of slecht seizoen is”, aldus de trainer van Jong AZ, dat op een keurige negende plek staat in de Keuken Kampioen Divisie. ”Het is een bewuste keuze aan de voorkant. Nadat ik het trainersvak vijf jaar had geleerd in België, wilde ik een vervolgstap maken. Het was logisch dat AZ en ik bij elkaar uit kwamen. Ik ken de filosofie van de club van vroeger.”

Martens speelde in zijn actieve carrière van 2006 tot 2014 bij de club uit Alkmaar. ”Ik voel me hier heel goed. Ik ben de club heel dankbaar voor de kans die ik gekregen heb als onervaren trainer. Maar het was een bewuste keuze dat ik twee jaar trainer zou zijn van Jong AZ. Wat ik hierna ga doen is nog niet duidelijk. Ik wil eerst met AZ gaan zitten om te kijken wat hier mogelijk is. Misschien kan ik mij hier verder ontwikkelen, in welke rol dan ook.”

Het is dus mogelijk dat Martens zijn carrière voortzet bij AZ. ”Alles ligt nog open. Ik ga er met de club over praten. Dan is het aan mij om te kijken of ik dat de ideale vervolgstap vind. De gesprekken zijn er nog niet geweest, dus op dit moment kan ik er weinig over zeggen.”