KFC Pup van de Week komt niet tot scoren

Koog aan de Zaan – Het is bij KFC de gewoonte om bij de thuiswedstrijden van het vlaggenschip in de tweede klasse een Pup van de Week uit te nodigen. Ook voor het duel tegen ZAP uit Breezand was er zo’n pup. Maurice Ruikers. Zijn leeftijd? 50 jaar.

De Pup hand in hand met grensrechter Cees Maurice
De Pup hand in hand met grensrechter Cees Maurice (Foto: Rodi Media/KK)

Een Pup met een verhaal derhalve. Heel lang was de ‘pup van de week’ zondagmiddag de meest in het oog springende actie bij die wedstrijd. Want in Maurice Ruikers kende KFC de titel toe aan een lid dat in zijn eigen loopbaan ooit een keer in de hoofdmacht stond opgesteld. Nog altijd is hij actief in het vierde en vijfde elftal.

Ruikers werd recentelijk op de jaarvergadering van KFC nog gehuldigd vanwege zijn 40 jarig lidmaatschap. Na het in ontvangst nemen van de daarbij behorende speld vertelde hij aan voorzitter Taco Boelens dat hij nog een grote wens koesterde. ‘Ik ben nog nooit Pup van de Week geweest’. 

Die opmerking knoopte preses Taco Boelens zich goed in de oren en liet speciaal voor deze wedstrijd een shirt met rugnummer 50 voor hem klaar maken. ‘En dan mag je ook de aftrap doen en wil ik je niet meer horen’ kreeg de jubilaris te horen op het moment dat hij het complete tenue in de bestuurskamer kreeg overhandigd.

Van die taak kweet de jubilaris zich onder toeziend oog van een flinke schare familieleden en vrienden met verve. Zijn schot op doel werd tot zijn teleurstelling een prooi voor de ZAP-doelman. De goalie die er in de echte wedstrijd wel drie om de oren kreeg en zo de speciale dag voor Ruikers extra glans gaf.

Taco Boelens schenkt Maurice Ruikers zijn outfit

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl