Jong AZ trekt naar Kerkrade

Ploeg van Maarten Martens neemt het op tegen RODA JC.

Zaanstad- Jong AZ maakt zich op voor wedstrijd nummer 29 van dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Maarten Martens kruist de degens met Roda JC Kerkrade.

De ontmoeting met Roda JC volgt op de nederlaag van afgelopen vrijdagavond tegen Heracles Almelo. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie was met 2-0 te sterk. Na de vroege openingstreffer van Ismael Azzaoui bepaalde Rigino Cicilia de eindstand ver in de blessuretijd van de tweede helft.

https://youtube.com/watch?v=5Vs61tmksxQ%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A

Eén van de vijf
Met Roda JC treft Jong AZ een opponent die één van de afgelopen vijf duels in de competitie verloor. Precies een week geleden, tegen Jong Utrecht, boekten de Limburgers een 1-3 overwinning. Die werd vrijdag opgevolgd door een 1-2 nederlaag tegen Telstar.

Dylan Vente
Roda heeft met Dylan Vente een van de topschutters uit de Keuken Kampioen Divisie in de gelederen. De spits heeft er in 28 optredens zeventien doelpunten in liggen. Vente was tegen Telstar verantwoordelijk voor de enige treffer aan de zijde van zijn club.

Onschadelijk
Op 7 november 2022 wist Jong AZ Vente onschadelijk te maken. De laatste ontmoeting met Roda eindigde namelijk in een 2-0 overwinning voor de Alkmaarders. Zico Buurmeester maakte in de veertigste minuut de eerste goal, gevolgd door de 2-0 van Yusuf Barasi in de 45e minuut.

https://youtube.com/watch?v=NFyZJBbkeGw%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A

Opvallende bekerontmoeting

Het is de negende keer dat beide teams tegenover elkaar staan. In 2007 hadden Jong AZ en Roda een opvallende ontmoeting in de KNVB Beker. In de achtste finales was Roda met 2-1 te sterk. Daarna volgden acht confrontaties in de Keuken Kampioen Divisie. Daarvan won Jong AZ er twee, Roda vier en eindigden er vier in een gelijkspel.

Meeste goals Barasi
Doordat Barasi in de vorige wedstrijd scoorde, is hij de speler met de meeste goals in onderlinge ontmoetingen met de Kerkradenaren. De teller staat inmiddels op drie. Hij troeft daarmee Mario Engels, Livio Milts en Mart Remans (allen twee) af.

Koopmeiners & Lathouwers
De formatie van Jong AZ is ten opzichte van de vorige krachtmeting met Roda behoorlijk gewijzigd. Zo zijn Peer Koopmeiners en Robin Lathouwers, die destijds in de basisopstelling stonden, inmiddels vertrokken naar respectievelijk Excelsior en VVV-Venlo. 

Subtop
Voor Jong AZ doet zich tegen Roda de kans voor om de druk op de subtop in de Keuken Kampioen Divisie weer te verhogen. Na een nederlaag en twee gelijke spelen staat de ploeg op de negende plek met veertig punten. Desondanks is het verschil met FC Eindhoven, vier plekken hoger, slechts vijf punten.

Scheidsrechter
Het duel tussen Jong AZ en Roda JC staat onder leiding van scheidsrechter Luuk Timmer. Hij wordt geflankeerd door assistent-scheidsrechters Joris Westhof en Laurens Maas. 

Live
Roda JC Kerkrade – Jong AZ is live te volgen via AZ’s Twitter-account en het schakelprogramma van ESPN, waar later die avond ook highlights te zien zijn. 

Programma Keuken Kampioen Divisie:
Maandag: 
Almere City – VVV Venlo
FC Eindhoven – ADO Den Haag
De Graafschap – PEC Zwolle
NAC Breda – Jong Ajax
Jong FC Utrecht – Jong PSV

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl