Kozakken Boys- OFC 2-0: Nog tien duels om tij te keren voor ploeg uit Oostzaan.

Werkendam- Tegen het Oostzaanse OFC heeft 2e divisionist Kozakken Boys na een aantal wedstrijden zonder overwinning eindelijk weer 3 punten bij mogen schrijven. Tegen de hekkensluiter was het lang niet altijd goed, maar goed genoeg om de wedstrijd winnend af te sluiten. En daarmee blijft de situatie voor OFC zorgelijk.

Op de website van de clubs stond omschreven dat Kozakken Boys begon met Vermeulen en van Zundert op de bank. De eerste naam moest al snel van de bank komen omdat Altintas uitviel met een knieblessure. Ook bij OFC moest al voor rust gewisseld worden wegens het uitvallen van spelmaker Niels Butter. De inwoner van Oostzaan speelt volgend seizoen op de Westmaat bij IJsselmeervogels.

Doordat OFC ver terugzakte tot op de hoogte van de eigen zestien was het Kozakken Boys dat lang het veldoverwicht had, maar tot geen grote kansen kwam. Enkel Lommers was met een kopbal vlak voor rust dicht bij de openingstreffer. Uiteindelijk kwamen de Werkendammers vlak voor rust nog goed weg en moest Bryan Janssen tweemaal optreden om een achterstand te voorkomen. 

De tweede helft begon OFC voortvarend en creĆ«erde een aantal grote kansen. Opnieuw hield Bryan Janssen de Kozakken overeind waardoor de 0-0 nog steeds op het scorebord stond. Na een uur spelen was het dan eindelijk raak. Johnny Lommers speelde Rick Mulder aan in de zestien meter, passeerde zijn man en kon via de kluts in een leeg doel raakschieten. 

Enkele minuten later kwam Hoffman alleen voor de keeper en werd onderuit gehaald. Tot protesten van iedereen wuifde de arbiter de strafschop weg en maakte doelpuntenmaker Rick Mulder een harde overtreding. De scheidsrechter toonde de rode kaart waardoor Kozakken Boys de laatste 20 minuten nog met 10 man moest overleven. 

OFC kon echter geen grote kansen meer forceren of aanzetten tot een slotoffensief. Kozakken Boys bleef gemakkelijk overeind en maakte in de slotminuut nog zelfs 2-0 via invaller van Zundert. Met nog tien duels moet er bijna een wonder gebeuren wil OFC zich handhaven. Zaterdag 18 maart- aftrap 15;30 uur- spelen de Oostzaners een uitduel bij TEC in Tiel. Het resterende programma voor OFC luidt;

Zaterdag 18 maart 15;30 uur TEC- OFC

Zaterdag 25 maart 14;30 uur OFC- FC Lisse

Zaterdag 1 april 15;00 uur Spakenburg- OFC

Zaterdag 8 april 14;30 uur OFC- Jong FC Volendam

Zaterdag 15 april 14;30 uur vv Noordwijk- OFC

Zaterdag 22 april 14;30 uur OFC- svv Scheveningen

Zaterdag 6 mei 15;00 uur Quick Boys- OFC

Zaterdag 13 mei 14;30 Excelsior Maasluis-OFC

Zaterdag 20 mei 15;30 uur OFC- AFC

Zaterdag 27 mei 15;30 uur De Treffers- OFC

KB Media / Niels Pruissen