Sneeuwvrij maken hoofdveld Blauw Wit W loont; West-knollendammers winnen 4-2

Westknollendam- Met man en macht werkte diverse mensen van cvv Blauw-Wit afgelopen zaterdag om het hoofdveld sneeuwvrij te maken toen bleek dat de grasmat onder het witte laken zich goed gehouden had. Al die moeite van zowel selectieleden als andere vrijwilligers betaalde zich uit. In de o zo belangrijke wedstrijd tegen Wieringermeer beloonde cvv Blauw-Wit 1 alle inspanningen van die ochtend. Het werd 4-2 in West-Knollendam.

Een maand lang kwam de blauw-witte brigade van trainer Larbi Loukou niet in competitieverband uit. Dat de laatste wedstrijd voor deze onderbreking in winst eindigde tegen WSV ’30 (zat) was daarom alweer een verre herinnering. Wieringermeer kwam met een tank vol vertrouwen naar de Zaanstreek. De ploeg haalde 7 van de 10 winstpunten in de laatste drie wedstrijden. Het onderlinge treffen was in dit verzwaarde degradatiejaar daarom zeer belangrijk. cvv Blauw-Wit opende furieus. Na één minuut moest Wieringermeer-keeper Alex van der Sluis al twee keer handelend ingrijpen. Binnen vijf minuten volgde voor Blauw-Wit nog een grote kans, maar nadat Sven Keppel deze niet benutte, werd Wieringermeer wakker. Het kwam beter in het opportunistische spel en was met de snelle Jesper Homan regelmatig gevaarlijk. De grootste kans in de eerste 25 minuten was voor Wieringermeer-aanvoerder Thijs Boersma, hij worstelde zich vrij maar zijn schot uit de draai ging voorlangs. Blauw-Wit bleef aanvallende intenties houden, maar was zeer slordig in balbezit. De 1-0 kwam in die fase uit de lucht vallen. Over rechts brak Skip Middelhoff door, zijn voorzet trok iets te veel naar het doel en belandde op de lat. Zoals zo vaak was Sven Keppel zeer alert en met een mooie halve omhaal zette hij zijn team op voorsprong. Het laatste kwartier bleef rommelig, Blauw-Wit sprong slordig om met de ruimte en het balbezit en Wieringermeer beperkte zich tot de counter. Dat beide ploegen daarin veel fouten maakten kwam het spelbeeld niet ten goede.

Na de rust kwam Blauw-Wit beter voor de dag. Het ging zuiniger om met de bal en bij tijd en wijle kwam het vlotte aanvalsspel waar de ploeg zichzelf mee op de kaart zet goed uit de verf. Dat de score in het eerste kwartier na rust niet werd opgeschroefd was opmerkelijk. Daarmee hield Wieringermeer aansluiting en na 57 minuten kwam de ploeg zelfs langszij doordat vanuit een vrije trap en een daaropvolgende klutssituatie de bal via Jasper Konijn achter de eigen doelman belandde. Het evenwicht en de daardoor toenemende spanning werd binnen 10 minuten teniet gedaan. Na een nieuwe goede aanval werd een schot van Sven Keppel nog geblokt, maar Wouter Swart was dit keer zeer attent en scoorde de rebound. Drie minuten later leek het duel beslist. De immer hardwerkende Thomas van Eig bracht Sven Keppel in positie en de topscorer was alert. De intikker betekende de 3-1. Na 76 minuten kreeg Wieringermeer nieuwe hoop toen Blauw-Wit-aanvoerder Mats van Olst met twee keer geel moest intrekken. Iedereen zette zich schrap voor een slotoffensief van de gasten, maar binnen vijf minuten werd het 4-1. Wouter Swart bekroonde na in stelling te zijn gebracht door Thomas een mooie solo met een prachtige schuiver achter doelman Van der Sluis. Dat het vijf minuten voor tijd door Bo Appelman nog 4-2 werd en in de absolute slotminuut Blauw-Wit doelman Stan Luttikhuizen aan rood en een penalty tegen ontsnapte mocht de pret niet drukken. De zege was binnen en dat was het enige dat telde.

De overwinning op Wieringermeer was er één van en voor de hele club. De selectie dankt alle ondersteuning bij het sneeuwvrij maken van het veld en de trouwe supporters die er nu ook weer waren om onze helden te supporten. Zij zagen in de eerste helft centrale verdediger Jesse Borrie uitvallen met naar later bleek een sleutelbeenbreuk. Wij wensen Jesse veel sterkte met zijn herstel.

Foto’s: Theo van Vlaanderen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl