Gifbeker bij Fortuna W moet helemaal leeg: AFC`34- Fortuna W 6-1

Alkmaar- Na de 2-5 nederlaag tegen Kolping Boys was het voor Fortuna Wormerveer nu de 6-1 nederlaag tegen en bij AFC’34 die menigeen zal verontrusten. Een wedstrijd die al snel met tien man moest worden uitgespeeld. De uitslag was overigens niet geflatteerd.

De start van deze lastige uitwedstrijd was overigens prima. Na twee minuten al was het Stijn die de AFC`34 aanval wist te onderbreken en aansluitend de bal in de verre hoek weet te plaatsen (0-1). Het AFC’34 publiek toont zich ontzet door deze snelle niet verwachtte achterstand ‘maar de wedstrijd duurt nog lang’ besefte menige Fortunees.

AFC’34 speelt bal rond en zet druk, maar is het Kenjiro die de achterlijn haalt, zijn pass komt voor maar daaruit ontstaat net geen schotkans. De wind is in voordeel van de bezoekende ploeg. Dat betekent dat de Fortunezen de keeper moeten gaan testen door te schieten. Dat gebeurt te weinig en even later krijgen ze zelfs een penalty tegen en rood voor doelman Sem. Die kaart was voor ‘het pakken van het standbeen’ volgens de aanwezige scheidsrechters rapporteur. Dat maakt dat Justin in het veld in komt voor Yassin en er in slaagt de pingel te stoppen. Dat moet de burger moed geven. Hoewel er nog wel 77 minuten met tien man moeten worden uitgespeeld. 

Vanaf de 19e minuut speelt Fortuna Wormerveer op de counter. De wind staat weer recht over het veld. Dat was een paar jaar geleden ook zo. Dat wat dan in de lucht hangt gebeurd. De Alkmaarse linksbuiten trekt naar binnen en schiet in de verre hoek 1-1 en direct daarna zelfs 2-1. Er zijn dan 23 minuten gespeeld.  Aan Wormerveerder zijde wordt gewisseld. Tringo gaat eruit en Arsenio komt erin. De druk staat vol op Fortuna waarbij de wind een grote rol speelt. Elke bal die Fortuna naar voren speelt is bijna niet te belopen. Een mooie aanval van AFC’34 betekent dan de  3-1 in de 37e minuut. Even later (44e minuut) veel druk, de bal op de lat boven Justin en dan valt de kopbal goed.  Ruststand een verre van geruststellende 4-1.

Bij de start van het tweede bedrijf een wissel: Kenjiro eruit Revinio erin. Fortuna voetbalt tegen de wind in. De gastheer zet stevige druk op Fortuna en dat loont 5-1 in de 56e minuut. Vrije trap AFC’34, op een zeer gevaarlijke plek. Dan lijkt Ivan er goed uit te komen, wordt zwaar verdedigt en zijn schot gaat naast.
Nogmaals twee wissels Bafode en Joep erin en dat betekent Ivan en Cerezo eraf.

In minuut 66′ wederom een tegendoelpunt 6-1 waarna AFC’34 rustig kan wisselen. Een korte opleving aan Fortuna W kant levert een mooie actie van Bafode op gevolgd door een te late tackle die Bafode geel kost. In de stand komt geen verandering meer en moeten we met de staart tussen de benen terug naar Wormerveer.

De uitslagen:
Schermafbeelding_2023-03-12_om_16.49.52.png
En dat maakt onderstaande stand
Schermafbeelding_2023-03-12_om_16.50.56.png

archieffoto: Atilla Bilgin

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl