FC Medemblik in Wormerveer dodelijk effectief tegen Saenden


Wormerveer- Het zondagmiddag dodelijk effectieve FC Medemblik was iets teveel van het goede voor het wederom strijdlustige Saenden. Het duel eindigde in een verdiende 1-5 voor de bezoekers uit Medemblik.

Het veldoverwicht van Saenden in die eerste 31-minuten van de speeltijd leverde ondanks meerdere pogingen slechts één doelpunt op. Ferry Heijnis zette in de 29e minuut Juary dos Santos alleen voor de keeper en dat betekende (1-0). Lang heeft Saenden niet van de voorsprong kunnen genieten, want in de 32e minuut was het alweer gelijk. Onoplettendheid in de defensie gaf de snelle en behendige linksbuiten van Medemblik net voldoende ruimte en wist knap af te ronden (1-1). Saenden dat tot deze fase sterker was wilde op zoek naar de tweede treffer maar kreeg de deksel op haar neus in de 37e minuut toen een doorgekopte bal precies voor de voeten kwam van Saenden’s plaag van vanmiddag(nr11) die de bal knap controleerde en onhoudbaar Gennaro Liklikwatil wist te passeren. Ruststand 1-2. Ook na de thee zagen wij een Saenden dat op zoek was naar de aansluitende treffer, omdat het wist en voelde dat er mogelijkheden waren. De kansen waren daar maar de uitvoering bleef achterwege. Toen in de 72e minuut niet goed werd ingegrepen door de verdediging van Saenden werd daar direct van geprofiteerd door wederom die pijlsnelle buitenspeler van Medemblik (1-3). De 1-4 drie minuten later was daar een kopie van en zo keek Saenden tegen een onverdiende, pijnlijke en kansloze 1-4 achterstand aan. Ondanks alles bleef de ploeg van Guillaume Groot positief, maar de angel was uit de wedstrijd. In de laatste minuut profiteerde Medemblik via alweer de nummer 11 van Medemblik en bracht zo de enigszins geflatteerde eindstand van 1-5 op het bord.

Zondag 12 maart 2023 Saenden- FC Medemblik 1-5

Foto`s: Theo van Vlaanderen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl