sc Hercules Zaandam moet genoegen nemen met 1-1 gelijkspel tegen sterk avv Swift.

Zaandam- Het duel op sportpark De Kuil in Zaandam tussen subtoppers sc Hercules Zaandam en avv Swift is in een remise geëindigd. Beide kampen konden leven met de remise. Daarmee kon sc Hercules Zaandam niet naar de 2e plaats klimmen. Die plek is nog steeds toebedeeld aan het Amsterdamse Swift.

En daarmee liep de achterstand voor de Zaandammers op koploper SVA op tot elf punten.

sc Hercules Zaandam kon na afloop nog het meest tevreden zijn met een punt. De thuisploeg kwam vlak voor rust op voorsprong door een eigen doelpunt. De achterstand bleek het startsein voor de Amsterdammers om nog meer de helft van de tegenstander op te zoeken. Het resulteerde erin dat Swift beter in de wedstrijd kwam. Middenvelder Antony Cvetkovic liet doelman Terry Bosma halverwege de 1e helft kansloos met een fraaie treffer. En dat bleek ook de eindstand waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met één punt.

Zondag 5 maart 2023: voetbal 3e klasse c

sc Hercules Zaandam- avv Swift 1-1 Karakteristieken: 39. Beker (ed) 1-0, 62. Cvetkovic 1-1.

sc Hercules Zaandam: Bosma, Magouz, De la Porte, Van Wijnen, Savastano, Dündar (72. Marinus) (84. Groeneveld), Heringa, De Graaf, Wijndal, Schavemaker (57. Martis), Kho.

avv Swift: De Jong, Neyhorst, Terstegen, Molenaar (61. Van Trigt), Beker, Kooiman (87. Klaassen), Auwerda, Kwaku Owusu (61. Ingelse), Van der Slot, Cvetkovic, Burgmans.

Foto`s: Harry Kho