Kolping Boys geeft Fortuna W het nalaten

Wormerveer- Precies een minuut voor 14.00 uur werd er afgetrapt voor de belangrijke wedstrijd tussen de zondagploegen Fortuna Wormerveer en Kolping Boys. Om klokslag 15.47 uur blies de arbiter zijn laatste signaal en stond er een pijnlijke 2-5 nederlaag op het scorebord. Het gewenst schokeffect bleef uit.

Het vertrek van trainer René van Elsland is intern opgevangen- Wesley Weeber neemt de honeurs waar- en het hopen is op een schokeffect. Hoewel dan ook de eerste kans voor de thuisploeg was- via Cerezo- was een uitbraak in de vijfde speelminuut de oorzaak van de 0-1. De Wormerveerse mannen stonden meteen onder druk en was het Sem die moest optreden in zijn doel. Na 12 minuten wist Cerezo de stand weer in evenwicht te schieten uit een mooie steekbal. In de fase speelde Fortuna Wormerveer goed en ging het spel op en neer. Daaruit ontstaat ook de 2-1. Als Yassin de bal voor trekt vanaf de achterlijn weet Ivan tegendraads in te koppen bij de tweede paal. De zondagploeg van 1e klasser Kolping Boys kraakt hevig, maar de derde ligt er nog niet in. Fortuna Wormerveer voetbalt erg leuk. De gemiste spits Jordi Wigman is helaas nog geblesseerd en kijkt van de zijkant toe. Hij ziet een bal van de Wormerveerse formatie op de paal eindigen en is het even later Sem die redding moet brengen vlak voor de rust.

In het tweede bedrijf geen wissels nog. De thuisploeg opent met een zeer goede kans voor Ivan, zijn schot wordt geblokt. Dan ontstaat paniek, een vrije trap van Kolping op randje 16 meter met geel voor Dirk.  Na vier opeenvolgende  reddingen van Sem moet hij toch capituleren en gebeurd het toch: 2-2.

In de fase dat Kolping sterker aan het worden is staan Jasper en Joep klaar om er in te komen. Yassin en Tringo gaan eraf. Dan lijkt het of de zon weer gaat schijnen, het spel wordt weer beter en is het Jasper die tweemaal achter elkaar op doel schiet. Fortuna zet druk op Kolping Boys. Dan krijgt de thuisploeg een strafschop tegen en is de hoop op Sem gericht. Hoewel hij er dichtbij weet te komen wordt het toch 2-3. Waar Kolping wisselt doet Fortuna dat ook. Bafode, Revinio en Arsenio staan klaar, maar de 2-4 is eerst nog een lelijke verstoring van het goede gevoel. Stijn, Cerezo en Dirk gaan er daarna af. Dan ontstaat een situatie die door Kolping goed wordt uitgespeeld en eindigt de match met een 2-5 nederlaag. Cani Yilmaz werd man of the match bij Fortuna Wormerveer en was één van de weinige die op niveau presteerde.
Uitslagen:

Schermafbeelding_2023-03-05_om_17.29.43.png
En de actuele stand leert dat ze bij Fortuna in Wormerveer in de gevarenzone vertoeven:
Schermafbeelding_2023-03-05_om_17.30.09.png