Tricolores maandagavond op bezoek op AFAS trainingscomplex

Jong AZ ontvangt Willem II

Zaanstad- Voor Jong AZ ligt maandag de volgende uitdaging in het verschiet. De ploeg van trainer Maarten Martens staat dan in eigen huis tegenover Willem II. De aftrap op het AFAS Trainingscomplex is om 20:00 uur. 

De Alkmaarders kwamen in hun laatste Keuken Kampioen Divisie-duel niet langs Jong PSV. Op De Herdgang maakte Jong AZ een vroege achterstand ongedaan en toonde het in de slotfase opnieuw veerkracht. Met drie goals aan beide kanten bleef het bij een gelijkspel: 3-3. 

https://youtube.com/watch?v=1EYD-tD0DW0%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A


Buurmeester, Lahdo en Reverson
Zico Buurmeester en Mayckel Lahdo zorgden kort na rust voor een Alkmaarse voorsprong. Doordat Jason van Duiven en Mohamed Nassoh daarna ook trefzeker waren moest Jong AZ weer in de achtervolging. In de 87e minuut redde Damienus Reverson alsnog een punt voor zijn ploeg. 

Historie in Youth League
Twee dagen later schreef een aantal Jong AZ’ers historie in de UEFA Youth League. Op bezoek bij FC Barcelona wonnen zij met liefst 0-3 van FC Barcelona. AZ Onder 18-middenvelder Kees Smit – die ook al debuteerde in Jong AZ – opende op fabelachtige wijze de score. De middenvelder schoot van binnen de middencirkel op doel en verraste de Catalaanse doelman. Later zorgde Mexx Meerdink met een dubbelslag voor de beslissing.

Kwartfinale
Naast Meerdink kwamen ook Jong AZ’ers Rome-Jayden Owusu-Oduro, Finn Stam, Lewis Schouten, Fedde de Jong, Dave Kwakman, Jayden Addai en Ro-Zangelo Daal in actie. In de kwartfinale van de Youth League wacht in eigen huis een confrontatie met Real Madrid CF. 

Goede zaken
Willem II doet de laatste weken goede zaken in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Reinier Robbemond – vader van AZ Onder 17-middenvelder Rio Robbemond – bleef in zijn laatste vijf wedstrijden ongeslagen. Vier daarvan werden zelfs gewonnen. Zo ook vorige week, toen Willem II in eigen huis met 2-1 te sterk was voor Jong Ajax. Freek Heerkens en Max Svensson waren toen trefzeker voor de Tilburgers. 

Vijfde plaats
Mede door die reeks klom Willem II naar de vijfde plaats. Over 26 wedstrijden pakte de ploeg 43 punten. Dat deed het met twaalf zeges, zeven remises en zeven nederlagen. 

Verleden bij AZ
Bij de Tricolores staan vier spelers onder contract met een verleden bij AZ. Zo waren Erik Schouten (van 2009 tot 2012), Nick Doodeman (van 2008 tot 2017) en Jizz Hornkamp (van 2014 tot 2015) actief in de AZ Jeugdopleiding. Aanvaller Thijs Oosting begon in 2017 ook in de AZ Jeugd en schopte het tot een debuut in de Alkmaarse hoofdmacht. Hij vertrok in 2022 naar Willem II. 

Profniveau
De ontmoeting tussen Jong AZ en Willem II van eerder dit seizoen was de eerste in de historie van de clubs. In het Koning Willem II Stadion werd het toen 1-0 door een late treffer van Pol Llonch. De Brabanders kwamen nog nooit eerder op bezoek in Zaanstad, aangezien de degradant van afgelopen seizoen sinds 2014 onafgebroken in de Eredivisie speelde. Jong AZ – dat in 2017 kampioen werd van de Tweede Divisie en sindsdien actief is op profniveau – speelde daarom nog nooit eerder een thuiswedstrijd tegen Willem II.

https://www.youtube.com/embed/xGGhqO66_tk?enablejsapi=1&origin=https://www.az.nl
Arbiter
De wedstrijd tussen Jong AZ en Willem II staat onder leiding van scheidsrechter Robin Gansner. Hij wordt bijgestaan door assistent-scheidsrechters Joey Waleveld en Jeremy van der Ley. Rick Sturm is door de KNVB aangesteld als de vierde official.

Live
De wedstrijd is te volgen via het Twitter-account van AZ. Later die avond zijn op ESPN de highlights te zien. 

Heracles Almelo
Op vrijdag 10 maart staat voor Jong AZ de eerstvolgende ontmoeting in de Keuken Kampioen Divisie op het programma. De tegenstander is Heracles Almelo, dat momenteel tweede staat op de ranglijst. 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Maandag:
ADO Den Haag – Heracles Almelo
Jong PSV – NAC Breda
Jong AZ – Willem II
De Graafschap – Helmond Sport
Jong FC Utrecht – Roda JC
Jong Ajax – TOP Oss

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl