Jong AZ speelt gelijk op De Herdgang

Jong PSV- Jong AZ in evenwicht: 3-3

Eindhoven- Jong AZ heeft de doelpuntrijke uitwedstrijd tegen Jong PSV afgesloten met een gelijkspel. Een eigen doelpunt van Jong PSV, Mayckel Lahdo en Damienus Reverson zorgden voor de Alkmaarse productie. Hobie Verhulst keepte de gehele wedstrijd. 

Jong AZ keek na acht minuten spelen tegen een achterstand aan. Mohamed Nassoh loste een schot van buiten het strafschopgebied. Verhulst zat er nog wel aan, maar de bal vloog alsnog tegen de touwen: 1-0.

Schot Van Brederode
Myron van Brederode stichtte namens Jong AZ na een half uur spelen het eerste gevaar. De aanvaller sneed vanaf links naar binnen en loste een schot, dat een prooi was voor Jong PSV-doelman Niek Schiks.

Veelbelovende aanval tot goal gepromoveerd
In de tweede helft werd al snel orde op zaken gesteld door de ploeg van Martens. Eerst werd een veelbelovende aanval van Jong AZ, gevolgd door een schot van Zico Buurmeester, tot doelpunt gepromoveerd door Jong PSV-verdediger Fedde Leysen. Daarmee was de score weer gelijk.

Lahdo in de verre hoek
Een minuut later stond Jong AZ op voorsprong. Mayckel Lahdo sneed het strafschopgebied in en schoot in de verre hoek binnen.

2-2 uit de rebound
In de zestigste minuut was Van Duiven trefzeker voor Jong PSV. Hij zette de tussenstand op 2-2 door uit de rebound Verhulst te verschalken.

Verhulst op de goede plek
In de fase daarna drong Jong PSV aan. Dat bood Verhulst de mogelijkheid om zich te laten zien. Hij stond een paar keer op de goede plek, waarbij de kans van Dante Sealy het meest in het oog sprong. Hij ging één-op-één met Verhulst en de doelman redde knap.

Reverson met de 3-3
Jong PSV kwam uiteindelijk weer op voorsprong toen Nassoh de bal in het dak van het doel schoot. Maar Jong AZ liet zich niet kisten. Invaller Damienus Reverson haalde hard uit en zag zijn schot in de linkeronderhoek verdwijnen. Dat betekende de eindstand, 3-3.

Martens: ‘Overall niet ontevreden’
“Op het eind hebben we wat risico genomen, dan is het knap we nog de 3-3 maken”, stelt trainer Martens. “Overall ben ik niet ontevreden, maar er zijn wel wat dingen waar we kritisch naar kunnen kijken. We willen attractief voetbal spelen en met passie. Drie tegengoals is wat veel, maar we moeten niet vergeten dat we deze keer met een samengesteld team speelden, waarvan een aantal jongens de volgende ochtend in het vliegtuig naar Barcelona stappen voor de Youth League.”

Jong PSV – Jong AZ 3-3 (1-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong PSV: Niek Schiks; Livano Comenencia, Jenson Seelt, Fedde Leysen, Renzo Tytens; Mathijs Tielemans, Ismael Saibari; Isaac Babadi, Mohamed Nassoh, Dante Sealy; Jason van Duiven.
Opstelling Jong AZ: Hobie Verhulst; Jurre van Aken, Loek Postma, Misha Engel, Job Kalisvaart (81. Damienus Reverson); Nick Twisk, Zico Buurmeester; Mayckel Lahdo (77. Ricuenio Kewal), Iman Griffith, Myron van Brederode; Yusuf Barasi (77. Nick Koster).

Scoreverloop: 8. Nassoh 1-0, 52. Eigen doelpunt PSV 1-1, 53. Lahdo 1-2, 60. Van Duiven 2-2, 77. Nassoh 3-2, 87. Reverson 3-3.
Gele kaarten: Tytens, Seelt (Jong PSV), Twisk, Reverson (Jong AZ)
Rode kaart: –
Scheidsrechter: 
Michael Eijgelsheim. 
Toeschouwers: 353

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl