Maandagavond: Jong PSV-Jong AZ op De Herdgang.

Jong AZ voor beloftenclash naar lichtstad

Zaanstad- De Alkmaarse beloften wacht maandag een reis naar Eindhoven. Dan speelt het Jong AZ van trainer Maarten Martens op De Herdgang tegen Jong PSV. De aftrap is om 20:00 uur. 

Jong AZ herpakte zich vorige week met een ruime overwinning op FC Den Bosch. In Zaanstad was Ricuenio Kewal met twee goals de gevierde man: 3-1. 

https://youtube.com/watch?v=mWJPyFDpla0%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A


Verre bovenhoek
Voor Kewal waren dat zijn eerste goals in het betaald voetbal. De buitenspeler was bij de 1-0 op bijzonder fraaie wijze trefzeker toen hij vanaf het middenveld naar binnen kwam en de bal in de verre bovenhoek krulde. Nadat Den Bosch de aansluitingstreffer maakte zorgde Kewal voor de beslissing. Na een omschakelmoment kapte hij in het strafschopgebied zijn tegenstander uit en schoot hij de 3-1 tegen de touwen. 

Team van de Week
Middenvelder Nick Twisk gaf de assist op de 3-1 van Kewal en nam de corner waaruit Den Bosch-speler Joey Konings een eigen doelpunt maakte (2-1). Ook buiten de goals leverde hij een belangrijke bijdrage aan de zege, waardoor hij door de Keuken Kampioen Divisie werd opgenomen in het Team van de Week. 

Basisdebuut Kalisvaart
Job Kalisvaart maakte tegen Den Bosch zijn basisdebuut in Jong AZ. De middenvelder – die ditmaal als rechtsachter in actie kwam – maakte een week eerder bij PEC Zwolle zijn officiële entree in het profvoetbal. 

Youth League
Twee dagen na het duel met Jong PSV staat de volgende clash al op het programma. Woensdag staan de Alkmaarders in de achtste finales van de UEFA Youth League tegenover FC Barcelona. De aftrap in Estadi Johan Cruyff is om 16:00 uur. In het vorige Youth League-duel – tegen Eintracht Frankfurt (5-0) zege – stonden liefst zeven Jong AZ’ers in de basis. 


Beloften uit Eindhoven
De beloften uit Eindhoven staan in de Keuken Kampioen Divisie zes plaatsen lager dan Jong AZ. De Brabanders pakten 31 punten uit 25 wedstrijden. Dat deed de ploeg met acht zeges, zeven remises en tien nederlagen. 

Simon Colyn
Jong PSV kwam in zijn laatste wedstrijd niet langs SC Telstar. Op bezoek bij de ploeg uit Velsen-Zuid maakten de Eindhovenaren kort na rust een achterstand ongedaan, maar kwam het verder niet tot scoren: 1-1. Simon Colyn produceerde de enige treffer voor Jong PSV.

Tweemaal Barasi
De Alkmaarse en Eindhovense beloften stonden in december ook al tegenover elkaar. Op het AFAS Trainingscomplex werd het toen een doelpuntrijke wedstrijd, waarin Jong AZ aan het kortste eind trok: 2-3. Yusuf Barasi was namens de thuisploeg tweemaal trefzeker. 

https://youtube.com/watch?v=UQTckVqh1BE%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A


Arbiter
Jong PSV – Jong AZ staat onder leiding van Michael Eijgelsheim. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Kevin Weever en Robert Kunst. Luc Tissingh is aangesteld als vierde official. 

Live
De wedstrijd is te volgen via het Twitter-account van AZ. Later die avond zijn op ESPN de highlights te zien. 

Willem II
Maandag 6 maart speelt Jong AZ weer op het AFAS Trainingscomplex. Dan is Willem II de opponent. De aftrap in Zaanstad is om 20:00 uur. 

https://youtube.com/watch?v=xGGhqO66_tk%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A


Programma Keuken Kampioen Divisie:
Zondag:
FC Den Bosch – ADO Den Haag

Maandag:
MVV Maastricht – PEC Zwolle
Jong PSV – Jong AZ

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl