Andy Huitema bezig aan laatste seizoen als trainer.

‘Voetbal bij jeugd niet meer op 1e plaats, het is mooi geweest’

Wormer- Andy Huitema stopt na dit seizoen als oefenmeester zondag 5e klasser van vv Knollendam. Een hobby die hij zestien jaar met passie uitoefende. De inwoner van Wormer zag in die periode veel veranderen. De trainer liet weten dat hij het na tal van jaren voor gezien houdt.

”Na jaren als trainer actief te zijn geweest heb ik besloten er een punt achter te zetten. Dat heb ik bestuur en spelers laten weten. Ik ben vrij toevallig in het trainerschap gerold. Als speler van KFC liep ik een zware blessure op, afgescheurde kruisbanden. Toen ik na een lange herstelperiode weer ging voetballen kreeg ik de ene na de andere blessure; was toen van plan met voetballen te stoppen. Leslie Honig, met wie ik samen in de selectie van KFC trainde, zocht nog een assistent om bij PSCK aan de slag te gaan. Ik wilde proberen of me dat beviel. En dat deed het. Ik was acht seizoenen zijn assistent. Van hem heb ik de fijne kneepjes van het vak geleerd. Daarna ben ik nog eens acht jaar mijn eigen weg ingeslagen”.

Nu stopt Andy dus als trainer. Daarover zegt  hij: ”Ik merk de laatste jaren in de Zaanstreek dat (jonge) spelers het voetbal niet meer op plek één hebben staan. Daardoor zijn ze wat minder gemotiveerd en slaan ze af en toe een training over. Ook worden vakanties geboekt midden in het seizoen. Ik heb dat als speler nooit gedaan; heb daar wat moeite mee. Verder heb ik nu wel alle verenigingen in Noord-Holland bezocht. Ik heb het al die jaren met veel plezier gedaan en er altijd veel tijd en energie in gestoken. Het is mooi geweest”.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl