Tweede divisie: Koninklijke HFC met 4-0 de betere tegen OFC

Haarlem- Voor hekkensluiter OFC was het zaterdag in Haarlem een tegenvallende middag. Op het sportpark aan de Emauslaan 2 was het duel al voor rust gespeeld. In een defensie 4-3-2-1 opstelling behaalde de Oostzaanse ploeg geen resultaat. De ploeg van Pieter Mulders was met 4-0 kansloos.

Voor beide teams, zowel OFC als HFC, waren er belangrijke punten te winnen afgelopen zaterdag 25 februari. HFC haalde 2 weken geleden een mooi punt uit in Katwijk bij kvv Quick Boys. OFC verloor thuis nipt van vv Katwijk. Een week eerder had deze Zaanse ploeg nog gewonnen in Hardenberg bij het op de 2e plaats staande HHC. OFC staat nog steeds onderaan in de Tweede Divisie met 13 punten; HFC stond met 26 punten op de 11e plek maar kon afgelopen zaterdag drie punten bijschrijven ondanks dat OFC de angstgegner was van de Koninklijke HFC.

Maar met dit idee voor ogen begon de thuisploeg sterk en kwam effectief uit de startblokken. Het resulteerde in een vroege goal op naam van Zakaria Eddahchouri die al in de 15e minuut de openingstreffer kon aantekenen. Een kleine tien minuten later leek het duel al beslist want de OFC defensie mocht het zich aanrekenen dat Gerry Vlak te makkelijk kon doorlopen en in de verre hoek de 2-0 mocht binnenschieten. OFC kon voorin geen vuist maken en liet defensieve steken vallen. Bij de 3-0 die tien minuten voor tijd viel leek de ban gebroken en werd duidelijk dat er voor de ploeg uit Oostzaan weinig te halen viel. De goal in de 34e minuut kwam op naar van Sietse Brandsma die ook twee minuten voor het eindsignaal de 4-0 ook nog wist te scoren.

Zaterdag 25 februari 2023: Koninklijke HFC- OFC 4-0 doelpunten: Zakaria Eddahchouri (15), Gerry Vlak (24), Sietse Brandsma (34,88).

Opstelling OFC: I. Bouwman, D. Wijdenbosch, D. Baly, J. Amakodo, G. Prijor, D. Prijor, R. Burger, M. Veerman, N. Butter, N. Springer, J. Donald.