FEBO Zaanstad Cup 2023 nu al volop in middelpunt belangstelling

Zaanstad – ‘Volledig in ere hersteld’ is een uitdrukking die geheel past bij de FEBO Zaanstad Cup. De eerste (hernieuwde) editie (2021) werd gehouden op het terrein van WSV’30 in Wormer. Daar wist VV Assendelft als winnaar de editie 2022 naar haar complex te trekken. En omdat Sporting Krommenie aan de Dorpsstraat in de Zuid de sterkste bleek staat editie 2023 met dikke letters in de agenda van de Krommenieers genoteerd.

Wie dan toch met de agenda in de weer is kan meteen het complete FEBO Zaanstad Cup aanbod noteren. Meest in het oog springend onderdeel is natuurlijk de FEBO Zaanstad Cup (mannen en vrouwen), maar ook de 123INKT.NL Zaanstad PupCup zal van 20 t/m 24 juni 2023 menig liefhebber weten te boeien. De loting voor zowel FEBO Zaanstad Cup als de 123inkt.nl Zaanstad PupCup zal op donderdagavond 25 mei plaatshebben bij Sporting Krommenie. Daaraan vooraf gaat dan nog eens de tweede editie van de Zaanstad Club Business Cup op donderdagavond 11 mei. En ook dit zal geschieden op de velden van Sporting Krommenie.

Eerste editie

De eerste editie van de Zaanstad Cup werd al in 1971 gespeeld. Een toernooi dat toen alleen nog was voor clubs uit Zaandam. Het toernooi heette dan ook nog de Zaandam Cup. Zaandam kende toen nog veel voetbalclubs. Aan het woord ‘fusie’ werd toen zelfs niet gedacht.

In 1974, het jaar waarin de zeven zelfstandige Zaangemeenten samensmolten tot Zaanstad, werd het deelnemersveld flink uitgebreid en kreeg het de naam Zaanstad Cup. Het toernooi werd in die periode altijd gehouden aan het einde van het seizoen. De beker, de Zaanstad-Cup, werd geleverd door de gemeente Zaanstad.

[Z]aan Tafel

Vanuit de FEBO Zaanstad Cup zal er donderdag 16 maart i.s.m. met de maatschappelijk partner [Z]aan de Wandel heel erg hard gewerkt worden om minimaal € 30.000 op te halen voor onderzoek naar borstkanker. In de Stoomhal in Wormer zal een prachtige avond worden gehouden met heerlijk eten, mooie wijnen, muziek van Ricky Koole en Paul Bond, zal mega survivor Chimène van Oosterhout haar verhaal van het overleven van drie keer borstkanker vertellen en zijn het AVL en Anna’s huis ook present. Daarnaast zal er een, zo klinkt het uiterst opgewekt in de wandelgangen, spectaculaire veiling worden gehouden met heel bijzondere kavels.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl