sv Rood Wit Zaanstad pakt 1e periodetitel na 3-1 zege op hfc Heemstede

Zaandam- De zondag voetballers van zondag 4e klasser sv Rood Wit Zaanstad deed in Zaandam wat het moest doen. In het inhaalduel tegen hfc Heemstede moest met minimaal twee doelpunten verschil worden gewonnen.

In een spannend duel tegen de Heemstedelingen- die vorige week zondag nog met 0-4 bij zvv Zaandijk won- moest gewonnen worden met een marge van minimaal twee doelpunten voor. Dit om de koploper en sv De Meteoor uit Amsterdam voor te blijven. Dit lukte de Zaandammers zondagmiddag op sportpark Vijfhoek al ging dit niet zonder slag of stoot. Na een ruststand van 1-1- waarbij hfc Heemstede vlak voor het rustsignaal met een knal op de lat zomaar op een terechte voorsprong had kunnen komen- herpakte nummer twee in de competitie sv Rood Wit Zaanstad zich knap. Wel was het nog even spannend nadat de Zaandammers met een man minder speelden. De 3-1 voorsprong werd verdedigd en hierdoor maakt RWZ zich op voor het toetje dat nacompetitie heet.

Foto`s: voetbalinzaanstad.nl