Jong AZ is FC Den Bosch de baas

Zaanstad- Jong AZ was vrijdagavond FC Den Bosch de baas. De ploeg van trainer Maarten Martens was op het eigen AFAS Trainingscomplex met 3-1 te sterk voor de ploeg uit Noord-Brabant. Ricuenio Kewal was met twee goals de gevierde man aan Alkmaarse zijde. Den Bosch-aanvaller Joey Konings maakte een eigen goal. 

De openingsfase op het AFAS Trainingscomplex was een levendige. Al na zeven minuten was het Jong AZ’er Kewal die de score opende. De buitenspeler kwam vanaf het middenveld naar binnen en krulde de bal prachtig in de kruising: 1-0.

Knappe redding
Niet veel later kreeg de thuisploeg opnieuw een goede kans. Dit keer was Damienus Reverson gevaarlijk met een schot van randje zestien, die ternauwernood werd geblokt door Den Bosch. Aan de overzijde dood Evangelos Patoulidis in de negentiende minuut plots op voor het doel van Jong AZ. Hij kreeg een vrije schietkans, maar Rome-Jayden Owusu-Oduro had een knappe redding in huis.

Door de benen
De tegenstoot van Jong AZ – waar Job Kalisvaart voor het eerst in de basis begon – liet niet lang op zich wachten. Aanvoerder Iman Griffith speelde de bal door de benen van een Den Bosch-verdediger, waardoor Mexx Meerdink uit moeilijke hoek kon schieten. De spits probeerde het met een chip en die ging net naast.

Vlammend
De Bosschenaren kwamen in de eerste helft nog een keer gevaarlijk bij het doel van de Alkmaarders. Nadat Owusu-Oduro een voorzet wegsloeg kwam de bal bij Faris Hammouti. De middenvelder produceerde een vlammend schot die een metertje over ging.

Verkijken op de bal
In de veertigste minuut werd de voorsprong van Jong AZ verdubbeld. De thuisploeg kreeg een hoekschop en die werd door Nick Twisk strak voor het doel geslingerd. Daar stond Den Bosch-spits Konings, die zich verkeek op de bal en zijn eigen doelman verschalkte: 2-0. Toch kwam het laatste woord van de eerste helft van Den Bosch. Een lange bal viel over de Jong AZ-defensie, waarna Konings de aansluitingstreffer kon maken: 2-1.

Veel ruimte
De Brabanders kwamen na de pauze sterk uit de kleedkamer en kregen met Victor van den Bogert een aardige kans. De centrumverdediger kreeg veel ruimte en kon van grote afstand schieten: naast. 

Tweede van Kewal
In de 53e minuut was het toch weer Jong AZ dat toesloeg. Na een balverovering was de ploeg snel bij het strafschopgebied van de tegenstander, waar Kewal door Twisk werd gevonden. De aanvaller kapte zijn tegenstander uit en schoot de 3-1 tegen de touwen. Via Meerdink (net naast) en Schouten (redding Wouter van der Steen) waren de beloften vervolgens al snel dicht bij een vierde goal, maar die bleef op dat moment uit. 

Vervroegde kater
Jong AZ speelde de wedstrijd hierna volwassen uit en gaf geen kansen meer weg. Zo mocht de ploeg drie punten bijschrijven en stuurde het Den Bosch met een vervroegde kater naar de carnavalsfeesten. 

Kewal: ‘Voel me al een paar wedstrijden goed’
“Ik zat vanmorgen in de auto met Damienus (Reverson, red.) en zei toen al tegen hem dat ik vandaag twee goals zou maken”, reageerde Kewal na afloop. “Dat is ook gebeurd. Ik voel me al een paar wedstrijden goed en dat kwam nu eruit. Op de training heb ik ook veel op mijn schoten geoefend. Die vlogen er lekker in en nu in de wedstrijd dus ook. Met de tweede goal had ik in mijn actie wat meer geluk, maar ook dat schot zat er mooi in.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – FC Den Bosch 3-1 (2-1)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Job Kalisvaart (76. Daniël Beukers), Loek Postma (54. Dave Kwakman), Misha Engel, Finn Stam; Nick Twisk, Damienus Reverson (54. Nick Koster), Lewis Schouten; Ricuenio Kewal, Mexx Meerdink (90+1. Ro-Zangelo Daal), Iman Griffith. 

Opstelling FC Den Bosch: Wouter van der Steen; Rik Mulders, Victor van den Bogert, Ibane Bowat, Dennis Gyamfi; Gedion Zelalem (83. Sven Roos), Faris Hammouti, Steven van der Heijden; Evangelos Patoulidis (46. Sebastiaan van Bakel), Joey Konings, Tomas Kalinauskas. 

Scoreverloop: 7. Kewal 1-0, 40. Konings 2-0 (e.d.), 45+1. Konings 2-1, 53. Kewal 3-1.
Gele kaarten: Postma, Kalisvaart, Meerdink (Jong AZ), Konings, Bowat (FC Den Bosch).
Rode kaart: –
Scheidsrechter: Robin Vereijken. 
Toeschouwers: 310.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl