Youthleague AZ onder-19 wacht tegenstander van formaat

Loting Youth League: mogelijke tegenstanders

Zaanstad- AZ weet maandagmiddag wie zijn opponent is in de achtste finales van de UEFA Youth League. Om 13:00 uur wordt in het Zwitserse Nyon de loting verricht, die live te volgen is op UEFA.com. De wedstrijd wordt vervolgens op 28 februari of 1 maart afgewerkt. 

AZ plaatste zich woensdag voor de laatste zestien van het Onder 19-equivalent van de Champions League. Op het AFAS Trainingscomplex werd Eintracht Frankfurt in de play-offs met liefst 5-0 verslagen. In eerdere rondes toonde AZ zich ook al te sterk voor Shamrock Rovers FC (Ierland) en Rode Ster Belgrado (Servië). 

https://www.youtube.com/embed/dZDRnlKU0Js?enablejsapi=1&origin=https://www.az.nl
Groepswinnaar
Als één van de winnaars van de play-offs wordt AZ hoe dan ook gekoppeld aan een groepswinnaar van het Champions League Path. De loting zal hierbij bepalen welk team het thuisvoordeel heeft. De wedstrijd wordt over één speelronde beslist. Als er na reguliere speeltijd nog geen winnaar is, worden direct na het laatste fluitsignaal strafschoppen genomen. Er komt geen verlenging. 

Mogelijke tegenstanders:

  • AC Milan (Italië)
  • Atlético Madrid (Spanje)
  • FC Barcelona (Spanje)
  • Liverpool FC (Engeland)
  • Manchester City FC (Engeland)
  • Paris Saint-Germain (Frankrijk)
  • Real Madrid CF (Spanje)
  • Sporting Lissabon (Portugal)