Monsterzege voor Saenden

Hoogkarspel- Zondag 2e klasser Saenden speelt zich in een overtuigende partij voetbal naar een monsterzege op sc Spirit’30. Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Manuel Uijttewaal en was nooit een echte wedstrijd.


Al na 14 seconden spelen was de stand 0-1. Miel Honig onderschepte direct na de aftrap de bal en zijn assist op Juary dos Santos was voldoende voor een wonderschoon doelpunt (0-1). Saenden speelde behoedzaam, had veel balbezit, maar tot kansen kwam het in die fase niet. In de 20e minuut kwam er wel een grote kans maar zagen wij Remy Goudriaan rakelings langs schieten. Twee minuten later was het aan de andere kant raak, toen de vleugelspeler van Spirit’30 door de achterste linie van Saenden soleerde en fraai afrondde (1-1). Een goed genomen directe vrije trap van Jordi de Wit leverde in de 36e minuut een verdiende voorsprong op (1-2). Juary dos Santos was op dreef vanmiddag en dacht al aan zijn tweede treffer toen hij vlak voor rust op weg naar het doel binnen de 16 meter werd neergelegd. De uitstekende fluitende scheidsrechter M. Uijttewaal wees gedecideerd naar de 11 meter en Jordi benutte de strafschop (1-3) en maakte daarmee zijn tweede van vanmiddag.


In de rust besloot trainer Guillaume Groot het koppeltje Damian Wijndal en Mikey Hoffs in te brengen en dat bleek vandaag een gouden wissel te zijn. Beide spelers hadden er zin in en waren bepalend voor de eindstand. Eigenlijk verzaakte niemand bij Saenden en krijgt iedereen een dikke voldoende. Zo ook de middenvelders Ferry Heijnis en Mandjano Manuputty die knokten voor elke meter en daarmee een belangrijk aandeel hadden in het veldspel. Het duurde een poosje maar doelpunten konden niet uitblijven. Met de (1-4) van Mikey Hoffs in de 67e minuut was de ban gebroken. De rode kaart van Enes paste niet in het spelbeeld, maar de scheids was zeker van zijn beslissing. Voor Saenden het sein om er met 10 man een schepje bovenop te doen en toen in de 79e minuut de ontketende Mikey Hoffs binnen de beruchte lijnen onderuit werd gehaald, kende de scheids ook nu geen enkele twijfel. De terecht gegeven penalty werd door Damian Wijndal benut (1-5). Daarna ging het snel en maakte Damian twee minuten later met een rake knal zijn tweede van vanmiddag (1-6) op aangeven van wederom Mikey Hoffs. In de 87e minuut was Mikey zelf met een fraaie beweging de verdediging van Spirit’30 te snel af en rondde bekwaam af (1-7). Daarmee was het nog niet gedaan, want ook bij het laatste doelpunt was hij betrokken en gunde de mee opgekomen Robin Hoogstra de laatste treffer (1-8) van deze uitstekend gespeelde wedstrijd door het Wormerveerse Saenden.

Zondag 12 februari 2023: sc Spirit`30- Saenden 1-8

Foto`s: Theo van Vlaanderen