Fortuna W krijgt deksel op neus tegen SDZ

Amsterdam- Je hebt van die voetbalclichés die met regelmaat worden bevestigd. Neem nu de wedstrijd van Fortuna Wormerveer zondag 1 op bezoek bij SDZ. Wel een overwicht hebben, maar geen doelpunten scoren. En een tegenstander die dat al dan niet slim wel doet. Aan de Transformatorweg in Amsterdam moeten Fortuna Wormerveer een 2-0 nederlaag noteren. En dat maakt de ranglijst toch nog spannender dan hij al was.

Een wedstrijd die Fortuna Wormerveer speelt met een rouwband. Dit ter nagedachtenis aan Wim Breeuwer. Daarnaast ook de minuut stilte vanwege de veel verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië. 

Dat alles weerhield de ploeg uit Wormerveer niet de wedstrijd fel te beginnen. Er zit veel energie in het team en het heeft dan ook bijna de voorsprong te pakken. SDZ heeft in het begin voordeel van een ‘thuisvlagger’. De buitenspelregel wordt volgens de Fortuna Wormerveer aanhang regelmatig geweld aangedaan. Desondanks is er sprake van een behoorlijk Wormerveers overwicht. Een goed schot Jordi wordt door de SDZ-keeper met moeite gestopt. ‘We zijn beter, maar er gebeurd toch te weinig’ klonk het langs de lijn. Voor rust nog wel een voorzet van Cerezo, maar de bal gaat via Tringo naast.

In de rust geen wissels en de bezoekers uit Wormerveer gaan het weer proberen. Na een goede bal van Ivan schiet Jordi naast en is er vlak daarna geel voor een speler van SDZ. De ploeg in het wit blijft de bovenliggende partij, gelukkig is SDZ niet in staat een vuist te maken. Nu maar hopen dat er geen uitval komt van de Amsterdamse ploeg. Dan gaan de wissels warm lopen en worden ook daadwerkelijk ingebracht. Erin komen Yassin, Kenyon en Jasper en dat gaat ten koste van Cerezo, Stijn en Tringo. Dan is het Cani die de bal bijna in het doel loopt. De voorzet gaat daarna net te hard voor Jordi. Dat was een behoorlijk grote kans die geen treffer oplevert!

Dan ook wat wissels bij SDZ en vervolgens krijgt de thuisploeg zelfs een penalty. Tegen de verhouding is staat het dan 1-0. Die bekende voetbalwet zingt rond over het veld.  Als Ivan mist voor een leeg doel- uit een bal direct vanaf de aftrap- klinkt er een zucht van teleurstelling door de Fortuna Wormerveer gelederen. In blessuretijd slaat het noodlot nogmaals toe en is een van de weinige uitvallen van SDZ goed voor de  2-0.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl