Eerste minuten Nigel Hardenberg voor Harkemase Boys: Zaandammer door verhuizing weg bij Jos/Watergraafsmeer.

Zaanstad- De 28 jarige boekhouder Nigel Hardenberg heeft afgelopen zaterdag zijn debuut gemaakt voor zijn nieuwe club zaterdag 3e divisionist Harkemase Boys. De Friezen zagen tegenstander rkav Volendam in de slotfase nog op gelijke hoogte komen (1-1) maar de Zaankanter heeft zijn eerste duel er als invaller op zitten.

Hardenberg zelf wist dat hij speelgerechtigd was en hield er al rekening mee dat hij zijn debuut wel al eens direct zou kunnen maken. Door een verhuizing naar andere regio kon er overschrijving worden aangevraagd en kon hij ‘zomaar’ vertrekken bij het Amsterdamse JOS Watergraafsmeer dat in de zondag 3e divisie speelt. De linksbuiten, die echter vanaf rechts en kort achter de spitsen ook uit de voeten kan heeft zin in zijn nieuwe avontuur. Toch heeft de twintiger al een behoorlijke staat van dienst.


Hardenberg begon met voetballen in zijn toenmalige woonplaats Zaandam bij zvv Zaanlandia. Sinds kort verhuisde hij vanuit de Zaanstreek naar het noorden en zocht in de omgeving naar een nieuwe club op niveau. Hardenberg verklaart: “Harkemase Boys zit op 10 minuten afstand van mijn woonplaats en ik weet dat Harkemase Boys altijd een goede tegenstander was. Ik heb via via een beetje rondgevraagd en uiteindelijk was Harkema geïnteresseerd en wilde mij er graag bij hebben. Ik heb tegen een aantal spelers gevoetbald in mijn periode bij Odin’59 in Heemskerk. Maar ik kende ze niet persoonlijk. Ik ben hier eerlijk gezegd aangekomen zonder verwachtingen. Het is midden in het seizoen en ik ben hier net nieuw. Ik hoop natuurlijk belangrijk te zijn met goals en assists maar zal eerst even moeten wennen aan het team en de speelstijl. Hopelijk klimmen we ook op de ranglijst. Als ik de groep zie denk ik wel dat dat goed komt”.

Hardenberg stapte na zijn beginjaren bij zvv Zaanlandia- waar hij als 8 jarige begon met voetballen- over naar de e-pupillen van Hellas Sport. Daar zaten destijds jongens als Arsenio Dihalu, Bradley Kuwas, Mouad Ben Chekh en Oguzhan Özyakup. Daar werd op divisie niveau gespeeld en dat was een goede leerschool voor de in Zaandam opgegroeide voetballer. Zijn talent bleef niet onopgemerkt en hij mocht op stage bij FC Volendam. Dat werd geen succes waarna hij vertrok naar KFC. In Koog aan de Zaan speelde hij in de A- junioren en speelde regelmatig mee bij het eerste elftal. Na twee seizoenen en als tweedejaars A- junior vertrok hij naar FC Lisse. In Lisse was Misha Salden hoofdcoach. Dat was een stap omhoog en daar speelde hij topklasse niveau. Met omzwervingen via Young Boys, OFC (Oostzaan), Odin`59 (Heemskerk) , SJC (Noordwijk), SDZ (Amsterdam) en Jos/Watergraafsmeer belandde hij in Friesland. Daar waar hij inmiddels samenwoont met zijn huidige vriendin.

De Zaankanter hoopt op een langer verblijf bij de Harkemase Boys dan bij zijn vorige clubs. Bij vele clubs was het vaak onrustig. Dat gold vooral voor zijn periode bij Young Boys, OFC en SDZ waar het veelal bestuurlijk nogal eens rommelde. Via het advies van Misha Salden-toenmalig hoofdtrainer bij het andere Oranje- kwam hij bij OFC terecht en kon FC Volendam hem nog in de gaten houden. Daar was Zaandammer Imdat Ilguy destijds trainer. Van een terugkeer naar de profclub kwam het overigens nooit. Wel speelde Hardenberg steevast voor topclubs waarbij zijn periode bij Odin`59 wellicht een van de meest succesvolle was. In het bekerduel- een uitwedstrijd- met FC Emmen scoorde de Zaankanter tweemaal en kwam het mede door zijn inbreng een ronde verder. De ploeg genoot hierdoor in de voetbalwereld landelijke bekendheid. Het uitschakelen van BVO FC Emmen was destijds een behoorlijke stunt van de ploeg uit Heemskerk. Inmiddels speelt Hardenberg zelf in het Noorden en duurt zijn voetbalavontuur nog steeds voort.

Over het eerste optreden in het shirt van de Harkemase Boys van afgelopen zaterdag is Hardenberg redelijk tevreden: “Ik heb inmiddels mijn debuut gemaakt maar helaas kregen we in de slotfase van het duel de 1-1 gelijkmaker om de oren. Het was een wedstrijd die we verdiende om te winnen maar het zijn de wetten van het voetbal. Als je het zelf niet beslist hou je de tegenstander in leven. Maar de sfeer en de support waren zaterdag top. En zo heb ik de wedstrijd tegen rkav Volendam ook ervaren. Ik kan spreken van een goede invalbeurt maar helaas heb ik niet direct mijn stempel kunnen drukken. Ik vernam overigens wel dat de supporters tevreden over me waren.”