AZ treft FC Barcelona in achtste finales Youth League

Droomloting voor jonge spelers Alkmaar/Zaanstreek

Nyon- AZ neemt het in de achtste finales van de UEFA Youth League op tegen FC Barcelona. Zo bleek maandag uit een loting van het Onder 19-equivalent van de Champions League. Het treffen met de Catalanen wordt op 28 februari of 1 maart afgewerkt op Spaanse bodem. 

FC Barcelona is de winnaar van Groep C. Blaugrana pakte daar veertien punten uit zes wedstrijden en bleef ongeslagen. Zo hield de ploeg onder meer FC Viktoria Pilsen (Tsjechië), FC Bayern München (Duitsland) en Internazionale (Italië) onder zich. 


Eindzege
Sinds de oprichting van de Youth League in 2013 heeft Barcelona het toernooi al twee keer gewonnen. Samen met Chelsea FC is het de club die het vaakst beslag legde op de eindzege. Ook leverde het twee keer de topscorer van het toernooi af: Munir El Haddadi en Jordi Mboula.

Reguliere speeltijd
De wedstrijd tussen Barcelona en AZ wordt over één speelronde beslist. Als er na reguliere speeltijd nog geen winnaar is, worden direct na het laatste fluitsignaal strafschoppen genomen. Er komt geen verlenging. Mocht AZ doorstoten tot de kwartfinales, dan wacht daar op 14 of 15 maart een ontmoeting met de winnaar van het duel tussen Real Madrid CF en RB Salzburg. 

https://youtube.com/watch?v=dZDRnlKU0Js%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A