Jong AZ onderuit bij koploper PEC

Jongelingen AZ met 4-1 onderuit in Zwolle

Zwolle- Jong AZ is vrijdag onderuit gegaan tegen PEC Zwolle. De ploeg van Maarten Martens bood de koploper van de Keuken Kampioen Divisie in de openingsfase nog goed partij, maar zag hen daarna in korte tijd drie goals maken. Na de pauze deed Mexx Meerdink bij een stand van 4-0 nog wat terug, maar dat was niet genoeg om de beloften weer in de wedstrijd te helpen: 4-1. Job Kalisvaart maakte in het laatste kwartier zijn profdebuut. 

Na een minuut stilte voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië kwam de wedstrijd al snel los. Het duurde dan ook niet lang voordat beide ploegen aardige kansen kregen. Zo ging een inzet van PEC-aanvaller Younes Taha via een Jong AZ-been rakelings naast en waren Iman Griffith en Mexx Meerdink aan de overzijde dreigend. De twee aanvallers drongen het strafschopgebied van oud-AZ’er Jasper Schendelaar binnen, waarna een schot van Meerdink uiteindelijk in de handen van de goalie belandde.

Verschalken
In de 26e minuut opende de thuisploeg de score. Spits Tolis Velios kwam met enig fortuin vrij voor Rome-Jayden Owusu-Oduro en verschalkte de Jong AZ-keeper met een chip: 1-0.

Tweemaal trefzeker
Kort na de openingsgoal waren de Zwollenaren nog tweemaal trefzeker. Beide goals kwamen op naam van Taha. De aanvaller was in de 31e minuut het eindstation van een hoekschop, waarna hij in de 34e minuut na een steekpass opnieuw kon scoren: 3-0.

Goal Huiberts
Na de pauze kwam Jong AZ moeizaam tot kansen. PEC was wel al snel meermaals gevaarlijk en uit één van die momenten viel ook de vierde treffer. Dean Huiberts schoot de bal van buiten het strafschopgebied hard in de hoek. 

Langs Schendelaar
Ondanks de ruime achterstand bleef Jong AZ proberen er een wedstrijd van te maken. Dat resulteerde in de 64e minuut in de 4-1 van Meerdink. De spits kopte een voorzet vanaf de rechterflank langs Schendelaar. Meer dan die eretreffer wisten de Alkmaarders niet te bewerkstellen. 

Martens: ‘Niet scherp genoeg verdedigd’
“Teleurstellend”, reageerde Martens na afloop. “We kwamen hier met de hoop te verrassen tegen PEC. Dat is ons niet gelukt, doordat we te snel achter elkaar de goals tegen kregen. Daarin hebben we niet scherp genoeg verdedigd. Na rust hebben we nog echt geprobeerd het om te draaien. Ook heeft een aantal van ons eergisteren nog in de Youth League gespeeld. We zijn ze daarin op fysiek gebied echt aan het pushen, dus ik kan hen niks verwijten.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
PEC Zwolle – Jong AZ 4-1 (3-0)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling PEC Zwolle: Jasper Schendelaar; Bram van Polen, Thomas Beelen, Sam Kersten (69. Hicham Acheffay); Daijiro Chirino, Dean Huiberts, Haris Medunjanin (69. Jimmy Kaparos), Bart van Hintum; Younes Taha (46. Samir Lagsir), Tolis Velios (69. Melayro Bogarde), Davy van den Berg.

Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jurre van Aken (74. Job Kalisvaart), Finn Stam (46. Dave Kwakman), Misha Engel (57. Damienus Reverson), Daniël Beukers; Loek Postma, Lewis Schouten (57. Ro-Zangelo Daal), Nick Twisk; Iman Griffith, Mexx Meerdink, Ricuenio Kewal (82. Nick Koster). 

Scoreverloop: 26. Velios 1-0, 31. Taha 2-0, 34. Taha 3-0, 60. Huiberts 4-0, 64. Meerdink 4-1.
Gele kaarten: Beelen (PEC Zwolle), Twisk (Jong AZ). 
Rode kaart: –
Scheidsrechter: Laurens Gerrets. 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl