Nederlaag Fortuna Wormerveer onder toeziend oog nieuwe trainer. Hoofddorpers te sterk voor Wormerveerders.

Wormerveer- De uitdrukking ‘geflatteerde nederlaag’ komt met de regelmaat van de klok voorbij in ook de voetbalwereld. Fortuna Wormerveer zondag 1 heeft dat aan den lijve ondervonden tegen sv Hoofddorp. Natuurlijk is dat de nummer drie op de ranglijst, maar Fortuna Wormerveer was zondagmiddag op sportpark De Watering beslist niet minder. De ploeg van trainer Jorg Smeets wist echter optimaal gebruik te maken van de kleine mogelijkheden die geboden werden.

Onder toeziend oog van Alex Geernaert, de trainer voor komend seizoen, trapte Fortuna Wormerveer af richting kantine. Een teken aan de wand? Want normaliter speelt de ploeg eerst van de kantine af. sv Hoofddorp geeft de eerste druk, maar daar ontstaat geen gevaar uit. Al snel neemt de thuisploeg de controle over en probeert sv Hoofddorp stevig onder druk te zetten. Daarbij heeft sv Hoofddorp veel kleine overtredingen nodig om de druk af en toe te breken. 

DSC01288.JPG

In iets blijkt het verschil op d ranglijst. Beide ploegen zijn gelijkwaardig. Het is Ivan die als eerste  een mooie kans krijgt en zo ontstaan er meer momenten van ‘oei, net niet, wat jammer.’ 

Na een half uur spelen mag de conclusie getrokken worden dat de thuisblijvers ongelijk hadden. Zij misten nu een prima pot voetbal Daar heb je twee ploegen voor nodig en die stonden in het veld. Niet alleen Fortuna Wormerveer viel aan, ook sv Hoofddorp trok van keer. Het noopte doelman Sem wat reddingen te plegen. 

DSC01273.JPG

Dan wordt na een half uur spelen Ivan onjuist afgestopt in de 16 en lijkt een strafschop logisch. Arbiter Rob Wassink ziet dat anders en laat doorspelen. Dan volgen een goed schot Jordi, is het 
Yassin die de paal raakt en in de blessuretijd mag Hoofddorp nog een corner nemen, waarna Sem  goed weet te redden en bij de uitbraak kan Cerezo net niet scoren. 

Na de thee meteen al een vrije trap voor Hoofddorp op de 16 meter lijn. Dat schot gaat hoog over. Even later komt Ivan vrij en scoort de 1-0. Daarna is het Fortuna dat de wedstrijd controleert maar Hoofddorp is een goede ploeg en blijft met goed spel weerstand bieden. Dit blijkt als een schot in de korte hoek verdwijnt en de stand weer gelijk is. wordt Sem gepasseerd rn dat betekent de 1-1. Er volgt geel voor Hoofddorp na overtreding op Stijn, maar meteen maken de gasten 1-2 met een prachtige goal. 
Trainer Van Elsland brengt Tringo in, Cerezo gaat eruit. Vlak na die omzetting glipt Hoofddorp door de Wormerveerse defensie en is het onverwacht 1-3. De thuisploeg geeft op dat moment te veel ruimte weg. Hoofddorp profiteert daar optimaal van. ‘Volkomen onnodig want we waren beter’ klinkt het langs de lijn.

DSC01282.JPG
Dan is het weer wisselen geblazen. Er moet iets veranderen bij een 1-3 stand. Jasper komt erin, Stijn gaat eraf en ook Bafode komt erin, gaat Yassin eraf. Meteen al haalt Bafode de achterlijn en trekt voor, waar de inzet Ivan met snelle reactie gestopt wordt. Een vrije trap wordt vervolgens afgelegd op Jermano, zijn schot zeilt net naast het Hoofddorpse doel. In plaats van de aansluitingstreffer wordt het tegen de verhouding in 1-4 en duikt het woord ‘geflatteerd’ op. Hoewel Fortuna blijft knokken voor een beter resultaat – de goede kopbal van Jordi verdiende een beter lot – moet de Hoofddorpse keeper nog naar een bal grabbelen maar wijzigt de stand niet.  Gezien het spel en beleving kan het niet anders of het vervolg zal absoluut punten (moeten) gaan opleveren. In de 1e klasse een aantal verrassende uitslagen.

De eindstanden van heden:
Schermafbeelding_2023-02-05_om_20.25.02.png
Die leiden tot onderstaande stand:
Schermafbeelding_2023-02-05_om_20.25.53.png
En kijken we vooruit naar het programma voor volgende week:
Schermafbeelding_2023-02-05_om_20.25.34.png