Leerzame sessie ‘The Creative Player’ voor KFC trainers

Koog aan de Zaan- Vorige week vrijdag hebben de jeugdtrainers van KFC de eerste sessie met Dennis Reus van “The Creative Player” gehad.

Dennis heeft 8 jaar gewerkt, met de visie van evolutionair Johan Cruijff, bij de wereldberoemde jeugdopleiding van Ajax Amsterdam. ’De Toekomst’, waar zij jonge spelers opleiden tot spelers van Champions League niveau. Hij heeft daarnaast op verschillende plekken in de wereld gewerkt zoals Brazilië, Rusland, Canada, Curaçao en Zuid-Afrika, waar hij grote verschillen observeerde in culturen en coaching stijlen. Zo heeft hij gezien waarbij spelers gebaat zijn om hun volle potentieel te ontwikkelen.

De avond stond in het teken van het ontwikkelen op het gebied van het trainen en coachen va va. Dit aan de hand van de “Messi” n “Ronaldo” opdrachten die op een speelse en leuke manier met de spelers werden voorgedaan

Ook KFC wil de nieuwe generatie spelers op een juiste manier opleiden en de ruimte bieden zich op een creatieve manier te ontwikkelen. Het trainen op technische vaardigheden is echter niet hetzelfde als het ontwikkelen van creativiteit – en in bepaalde opzichten zelfs exact het tegenovergestelde.

KFC streeft ernaar om zijn spelers de vrijheid te geven om creativiteit te ontwikkelen. Er mogen fouten gemaakt worden, want van fouten leren we en als speler groei je van die leermomenten. Samen groeit KFC naar verbetering in de Toekomst.