Jong AZ weet VVV opnieuw van zich af te schudden

Zaanstad- Jong AZ heeft ook de tweede ontmoeting met VVV-Venlo in de Keuken Kampioen Divisie weten te winnen. Vrijdagavond won de ploeg van trainer Maarten Martens wederom van de Limburgers: 4-3. Daniël Beukers (19) maakte zijn basisdebuut. Enoch Mastoras (16) en Jeremiah Esajas (17) maakten als invallers hun eerste minuten in het betaald voetbal.

Met VVV-Venlo kwam de nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie op bezoek op het AFAS Trainingscomplex. Bij de Limburgers staan vier spelers onder contract die tot voor kort het shirt van Jong AZ droegen. Robin Lathouwers en Soulyman Allouch stapten zelfs deze winter over naar Venlo.

Op voorsprong
Mexx Meerdink zette Jong AZ al na vijf minuten spelen op voorsprong. De aanvaller zette zelf op randje zestien koers naar het doel en was uiteindelijk ook degene die van dichtbij raakschoot.

Meerdink afgestopt
Niet veel later had Meerdink ook zijn tweede van de avond kunnen maken. Hij ging in z’n eentje op VVV-doelman Ennio van der Gouw af. Meerdink trachtte de bal over de uitkomende keeper te koppen, maar werd ternauwernood afgestopt.

Schouten uit vrije trap
Lewis Schouten lukte het wél om de score te verdubbelen. Hij en Meerdink stonden klaar om de vrije trap te nemen. Schouten schoot in één keer de bal laag in de linkerhoek binnen.

Venema met aansluitingstreffer
Nog voor de rust bracht Nick Venema de 2-1 op het scorebord. De aanvaller verraste Jong AZ-keeper Daniël Deen met een laag, verdekt schot dat in de linkerhoek belandde.

Meerdink achter z’n standbeen
Jong AZ schoot net zo snel uit de startblokken na als voor de rust. Meerdink had in de vijftigste minuut immers alweer de bal in het netje liggen. De spits kreeg een pass op maat van Kewal en schoof van dichtbij van achter z’n standbeen binnen: 3-1.

Debutanten
Trainer Martens besloot vervolgens om Mastoras en Esajas hun debuut in het betaald voetbal te gunnen. Tussendoor was Venema nogmaals trefzeker, waardoor er een spannende slotfase aanbrak.

Eerste goal Daal
Daarin was Ro-Zangelo Daal beslissend met zijn eerste goal in het betaald voetbal. Hij schoot de bal na een goede individuele actie in het dak van het doel. De aansluitingstreffer van Rick Ketting kwam te laat.

Martens: ‘Vroege goal gaf ons een boost’
Martens: “Ik ben blij voor de jongens die hun eerste minuten hebben gemaakt. Als je debuteert is dat mooier dat je dat doet met een 4-3 zege dan met een nederlaag. Er waren voor de wedstrijd misschien wel wat twijfels. We voelden: één, we zijn onervaren, en twee, VVV weet goed wat ons plan is doordat een aantal jongens kort geleden nog bij ons hebben gevoetbald. Het helpt dan wel om zo vroeg op voorsprong te komen. Die goal van Mexx gaf ons een boost. Ik vind dat we fantastisch gespeeld hebben.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – VVV-Venlo 4-3 (2-1)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Daniël Deen; Jurre van Aken (89. Jeremiah Esajas), Finn Stam, Misha Engel, Daniël Beukers (82. Enoch Mastoras); Nick Twisk, Dave Kwakman, Lewis Schouten; Mexx Meerdink (77. Tom Kerssens), Ricuenio Kewal (82. Iman Griffith), Ernest Poku (77. Ro-Zangelo Daal).

Opstelling VVV-Venlo: Ennio van der Gouw; Robin Lathouwers, Bryan Koglin, Rick Ketting, Sem Dirks (64. Kristófer Ingi Kristinsson); Richard Sedlacek, Joep Kluskens (53. Mitchell van Rooijen), Daan Huisman (53. Carl Johansson); Soulyman Allouch (64. Özcan Yasar), Martijn Berden (53. Kees de Boer), Nick Venema 

Scoreverloop: 5. Meerdink 1-0, 23. Schouten 2-0, 33. Venema 2-1, 50. Meerdink 3-1, 83. Venema 3-2, 90. Daal 4-2, 90. Ketting 4-3.
Gele kaarten: Deen, Van Aken, Kwakman, Martens (Jong AZ), Berden (VVV-Venlo)
Rode kaart: –
Scheidsrechter: Clay Ruperti.
Toeschouwers: 500

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl