Fortuna Wormerveer (zat) hard onderuit tegen titelkandidaat uit Hoorn

Always Forward doet naam eer aan en maat te groot voor Wormerveerders.


Wormerveer- In de derde klasse A van het zaterdagvoetbal is zaterdagmiddag duidelijk geworden dat Always Forward voor de concurrentie duidelijk een maatje te groot is. Dit keer een strijd van de mannen uit Hoorn tegen die jongens uit Wormerveer. Na een 0-3 rust uiteindelijk een ‘soort van’ eervolle 0-4 nederlaag. En Always Forward alvast gefeliciteerd met de titel.

Deze wedstrijd zal als een bijzonder duel de boeken ingaan. De dag immers dat Marcel Blank bekend maakte te zullen gaan stoppen als trainer en HJO bij Fortuna. Daar heeft Always Forward echter geen boodschap aan gehad. Het ervaren team – langs de lijn werd verteld dat er talrijke spelers met Divisie ervaring binnen de lijnen stonden met een doelwachter die zelfs bij FC Lisse nog door ex Fortunees Dennis van der Poll werd getraind – wist meteen al de punt op de bekende i te plaatsen. In de eerste spelminuut stond er al een 0-1 op het scorebord. 

Een slechter begin kun je je niet voorstellen. Alle goede voornemens kunnen dan de prullenbak in en rest er nog maar een middel: snaar voren stormen. Dat deden onze jongens naar vermogen, maar de routine in het veld wist daar goed gebruik van te maken en was de tussenstand 0-3.

In het tweede bedrijf probeerde Fortuna het leed te beperken, maar wist toch niet door te dringen tot kansrijke posities en de AF doelman – hoewel niet zijn beste wedstrijd spelend – in verlegenheid te brengen. Het vierde tegendoelpunt was tekenend voor de verhoudingen binnen de lijnen. De gasten comineerden bij tijd en wijle om van te watertanden.

Geen schande om van zo’n sterk team te verliezen. Alle ogen kunnen nu gericht worden op het behalen van de periodetitel. Gezien al het materiaal dat voorhanden is mag dat geen probleem gaan opleveren voor de zaterdagploeg uit Wormerveer. 

De eindstanden van heden:
Schermafbeelding_2023-02-04_om_17.17.15.png

En dat maakt onderstaande stand actueel:
Schermafbeelding_2023-02-04_om_17.17.28.png