Belabberde tweede helft oorzaak dikke nederlaag cvv Blauw Wit W

Oudkaprsel- De Zaterdag 1 selectie van cvv Blauw-Wit 1 heeft afgelopen zaterdag geen goede zaken gedaan. Nadat het nog ging rusten met een 1-2 voorsprong volgde in Oudkarspel een vervelende tweede helft. DTS won daardoor met 6-2.

De ontmoeting in Oudkarspel was een zespuntenwedstrijd. Blauw-Wit had drie winstpunten meer en kon zichzelf lucht verschaffen in de strijd tegen degradatie. De eerste helft was ietwat rommelig maar Blauw-Wit had redelijk grip op het spel. Zelf probeerde het via de vleugels gevaarlijk te worden. In de 16e minuut volgde de voorsprong. Joram Mantel was zeer attent bij een rebound; 0-1. DTS beperkte zich in de opbouw tot de lange bal en daar kreeg Blauw-Wit meer moeite mee gedurende de eerste helft. Dat het 1-1 werd lag echter niet aan DTS. Opnieuw leidde meerdere eigen fouten tot de gelijkmaker vanaf de penaltystip. Dat voor rust Blauw-Wit nog de voorsprong pakte was ietwat verrassend. Na een goede aanval over links bediende Sven Keppel Wouter Swart die goed en lang wachtte en toen bekeken onder de DTS-keeper doorschoof.

Tijdens de rust werd nog gewaarschuwd voor een nog opportunistischer DTS. Maar toen na opnieuw een fout in de spelopbouw de 2-2 volgde, zakte cvv Blauw-Wit ver weg. De slechtste helft van het seizoen resulteerde in een flinke nederlaag: 6-2.

Ontkennen kunnen ze bij cvv Blauw Wit W nu niet meer. Door deze keiharde nederlaag zullen ze moeten knokken tegen degradatie en dat zal anders moeten dan afgelopen zaterdag.

Foto: DTS