Gifbeker voor Saenden nog niet leeg

Enkhuizen- De gifbeker bij Saenden is kennelijk nog niet geheel leeg zo lijkt het. De ploeg van trainer Guillaume Groot heeft het niet gemakkelijk in deze klasse en loopt, als je terugkijkt naar de gespeelde wedstrijden, met regelmaat tegen momenten aan die nadelig beslissend zijn in de einduitslag. Zo ook vanmiddag in het grijze en regenachtige Enkhuizen lukte het niet een 1-2 voorsprong te verdedigen in een sportieve wedstrijd tegen een niet al te imponerende tegenstander. Al in de 1e helft had Saenden afstand kunnen nemen, als de beslissingen van de scheidsrechter R.A. Schipper anders waren geweest. De doorgebroken Mikey Hoffs werd alleen op weg naar het doel omarmd en opzichtig aan zijn shirt getrokken. Iedereen was na afloop unaniem van mening dat dit moment een kantelpunt (rode kaart en penalty) had kunnen maar de scheidsrechter verklaarde het niet (goed) gezien te hebben en zo bleven er 22 spelers op het veld.


Saenden opende sterk speelde goed en gedisciplineerd en kwam al in de 7e minuut op voorsprong via Juary dos Santos na een fraaie steekbal van Damian Wijndal (0-1). In de 19e minuut dan het gememoreerde voorval en in de 21e minuut was daar plotseling de gelijkmaker (1-1). Ook een duidelijke handsbal van Enkhuizen binnen het strafschopgebied werd weggewoven en langzaam kwam er wat gemopper over de beslissingen van deze scheidsrechter ook van de kant van Enkhuizen, die eigenlijk niet te klagen hadden.


Ruststand 1-1. In de tweede helft nam Saenden het initiatief en al gauw werd een voorsprong bereikt toen Damian Wijndal goed doorzette en Mikey Hoffs wist te bereiken die eenvoudig kon inkoppen (1-2). Voor Saenden leek er geen vuiltje aan de lucht in deze ontmoeting en had het, waar ook de tegenstander het mee eens was, opnieuw een strafschop verdiend wegens hands in het 16mtr gebied. Daarom viel de gelijkmakende 2-2 rauw op het dak. Saenden kreeg via snelle uitvallen wel kansen, maar Juary die in de ogen van deze scheids vandaag niets goeds kon doen, kreeg bij iedere aanvallende actie een vrije trap tegen. Oorzaak en gevolg (na afloop bij de evaluatie), maar het gemopper nam begrijpelijker wijs toe en begon het kaarten festival. Alsof die gratis zijn strooide de scheidrechter met gele kaarten, al dan niet terecht, zowel aan de zijde van Saenden als die van Enkhuizen. In de 85e minuut een wonderlijk moment van twijfel en misverstand in de verdediging bij Saenden, wat onberispelijk werd afgestraft. Daarmee kwam de eindstand op 3-2. Een grote teleurstelling voor de ploeg uit Wormerveer die een goede wedstrijd had neergezet, maar wederom de kous op de kop kreeg.

2e klasse Zondag 29 januari 2023 Enkhuizen – Saenden 3 – 2

Foto`s: Theo van Vlaanderen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl