Blauw Wit W doet zichzelf tekort en verliest onnodig van SVW`27

Westknollendam- Dat de hervatting van de competitie voor Blauw-Wit niet eenvoudig zou zijn, stond vooraf vast. Met ZCFC als toenmalig nummer 4 van de ranglijst en SVW ’27 als nummer 3 van de zaterdagklasse 4A was de herstart voor de Blauwwitten alles behalve makkelijk.

Na de meevaller tegen de Zaanse competitiegenoot ZCFC van vorige week werd dan ook nieuwsgierig uitgekeken naar de krachtmeting met voor Blauw-Wit het redelijk onbekende SVW’27 uit Heerhugowaard. Helaas sneed Blauw-Wit zichzelf in de vingers en verloor het onnodig met 2-4.

Het openingskwartier van blauw-witte zijde beloofde niet veel goeds. Er werd zonder passie geopereerd en aan de bal waren er tal van keuzes die ongelukkig waren. Dat SVW ’27 na 12 minuten op voorsprong kwam was logisch. De manier waarop kenmerkend. Een misverstand tussen twee verdedigers van de thuisploeg gaf Dylan van Bekkum Marks een vrije doortocht en die maakte daar dankbaar gebruik van (0-1). Na een vlotte formatiewijziging kwam Blauw-Wit beter in de wedstrijd. Daarna had SVW in ieder geval niet meer het gemak om door te komen als ervoor en slaagde Blauw-Wit erin om ook zelf af en toe gevaarlijk te worden. De 0-2 was in die fase een domper. De uiterst zwak fluitende leidsman Bergkamp zag een handsbal over het hoofd bij de aanname van SVW`27-buitenspeler DJ Polak, de vrije doortocht die eruit volgde leverde de verdubbelde voorsprong op voor de gasten. Goed om te zien, is dat Blauw-Wit nooit bij de pakken neer gaat zitten na dit soort tegenslag, sterker nog het laatste kwartier voor rust was volledig voor de West-Knollendammers. Nadat Wouter Swart op aangeven van Mats van Olst nog net geblokt werd, was het een aanval later wel raak. Cas de Wit slalomde zich in de zestien langs diverse groenhemden en werd illegaal gestuit. Sven Keppel benutte de penalty 1-2. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Blauw-Wit ook nog langszij. Dit keer was het Sven zelf die zich een weg baande door de Heerhugowaardse defensie en van randje 16 besloot te schieten. Een op het oog houdbare bal was keeper Jesse Bellekom toch te machtig: 2-2.

De gelijkmaker bleek een morele opsteker, want wat Blauw-Wit de eerste twintig minuten na rust liet zien was verreweg het beste dat we deze middag zagen van beide ploegen. Door vlot combinatiespel creëerde het diverse gevaarlijke situaties. De beste mogelijkheid was na een zoveelste vlot lopende aanval voor Leon Seitner, maar zijn harde schuiver werd dit keer knap gekeerd door keeper Bellekom. Na dit offensief vond SVW een middel om zich terug te knokken in de wedstrijd. Er ontstond een spannende wedstrijd, zonder dat het echt groots werd qua veldspel. Beide ploegen knokten voor tenminste het gelijkspel. Dat uiteindelijk SVW met de winst aan de haal ging had te maken met de individuele kwaliteiten van hun voorhoede. De 2-3 viel in de 78e minuut door een knap schot van DJ Polak. Bij de 2-4 ging aan de kant van Blauw-Wit alles mis. Met zijn tweede van de middag besliste Dylan van Bekkum Marks deze opvallende wedstrijd nadat hij een vrije doortocht kreeg naar keeper Stan Luttikhuizen. Memorabel moment aan Blauw-Wit kant was het officiële debuut van Marijn Bakkum.

De harde conclusie is dat Blauw-Wit verloor en daarmee de aansluiting naar de middenmoot ziet vervagen. Laten we vasthouden aan het gegeven dat we de afgelopen twee wedstrijden bij vlagen goed spel hebben laten zien tegen de top van onze competitie. Om constanter succesvol te zijn, zal de selectie van Blauw-Wit zich moeten realiseren dat de individuele foutenlast naar beneden moet. Ook tegen SVW`27 zat daar de sleutel voor het feit dat er geen punt aan deze ontmoeting werd overgehouden.

Foto’s: Theo van Vlaanderen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl