Jong AZ niet langs Helmond Sport

Zaanstad- Jong AZ is maandagavond niet langs Helmond Sport gekomen. De formatie van Maarten Martens kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Soulyman Allouch opende de score vanaf de penaltystip, waarna niet veel later de gelijkmaker viel. De zeventienjarige Kees Smit maakte zijn profdebuut. 

In een van Jong AZ wat afwachtende openingsfase waren het de bezoekers die het meeste balbezit hadden. Helmond Sport dwong de Alkmaarders naar achteren, zonder echt tot kansen te komen. Na ruim een half uur nam Jong AZ het initiatief over. De ploeg vond vrij gemakkelijk de ruimtes op het middenveld en drukten hun opponent meermaals minutenlang vast in de eigen zestien.

Scherper vizier
Die dominantie leverde aanvankelijk slechts afstandspogingen van Lewis Schouten en Fedde de Jong op. Op slag van rust had Jayden Addai zijn vizier scherper staan, maar ook zijn inzet leverde geen doelpunt op.

Penalty en gelijkmaker
Kort na de thee kreeg Jong AZ een strafschop, na een overtreding op Lewis Schouten. Allouch eiste de bal op en scoorde fraai met een panenka. De beloften wisten de voorsprong niet lang vast te houden. Na een omschakelmoment van Helmond Sport kwam een voorzet bij Peter van Ooijen, die Rome-Jayden Owusu-Oduro kansloos liet met een strak schot in de hoek: 1-1. 

Het nakijken geven
Invaller Ernest Poku wacht niet veel later dicht bij de 2-1. De rappe aanvaller gaf de Helmond Sport-defensie het nakijken en schoof de bal uit een moeilijke hoek tegen de paal. Ook de Helmonders waren hierna gevaarlijk met een afstandsschot van Van Ooijen. Owusu-Oduro bracht redding. 

Afgekeurd
In de slotfase – waarin Smit debuteerde – kwam er van Jong AZ het meeste gevaar, maar doelman Mike Havekotte hoefde niet in actie te komen. Aan de overzijde dacht Helmond Sport nog de 1-2 te scoren, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Ook in de laatste minuten bleven de echte kansen uit, waardoor Jong AZ met één punt genoegen moest nemen. 

Martens: ‘Meer van kunnen profiteren’
“Wat we in de eerste helft lieten zien was onvoldoende”, vond Martens. “Teveel jongens haalden niet hun niveau. Dat aan de bal, maar ook in de afspraken die we vooraf hadden gemaakt. Daar was ik dan ook niet tevreden over. Dat het dan 0-0 blijft is prima, want toen hadden we de hele tweede helft nog om het beter te doen. Daar slaagden we in, want daar ging het ook een stuk beter. Wel hadden we er meer van kunnen profiteren, maar een gelijkspel is misschien wel een terechte uitslag.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – Helmond Sport 1-1 (0-0)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jurre van Aken, Loek Postma, Misha Engel, Sem Dekkers; Nick Twisk (84. Dave Kwakman), Fedde de Jong, Lewis Schouten (73. Kees Smit); Jayden Addai (46. Ernest Poku), Mexx Meerdink (84. Damienus Reverson), Soulyman Allouch. 

Opstelling Helmond Sport: Mike Havekotte; Bryan van Vlerken, Flor van den Eynden, Robin van der Meer, Bryan van Hove; Jarno Lion (46. Jafar Arias), David Mistrafović, Peter van Ooijen; Eros Maddy (88. Jelle Goselink), Martijn Kaars, Wassim Essanoussi (57. Marcus Scholten). 

Scoreverloop: 52. Allouch 1-0 (pen.), 56. Van Ooijen 1-1.
Gele kaarten: Engel, Twisk (Jong AZ). 
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Jesse Rozendal. 
Toeschouwers: 410. 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl