KNVB introduceert weekendvoetbal voor hoogste amateurcompetities 2e tot en met 4e divisie en ook 1e klasse.

Vanaf het seizoen 2023-2024 is er een wijziging in de KNVB voetbalpiramide. In de 2e-, 3e en 4e divisie en 1e klasse is er sprake van een gemengde (zaterdag/zondag) competitie. Dit betekent, dat elftallen van zaterdag- en zondagverenigingen binnen hun niveaus bij elkaar in een poule worden ingedeeld. In de 2e divisie is dit al enkele jaren het geval. Hierdoor worden de reisafstanden kleiner en is de kans op het spelen van derby’s groter. Momenteel spelen de Zaanse amateurploegen vv Assendelft en sv Fortuna Wormerveer in de 1e klasse en speelt OFC 2e divisie. Tweede divisionist OFC is al gewend aan dit concept.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl