Fortuna Wormerveer voldoet aan verwachting en klopt hekkensluiter FC Uitgeest: Spits Wigman driemaal trefzeker en man of the match.

Wormerveer- Terwijl er in het mooiste stadion van het land een kraker achter netten van start gaat is het op het Wateringcomplex in Wormerveer gewoon lekker open, maar wel wat frisjes. Kijkend naar de competitieladder moest de thuisploeg winnen. Fortuna voldeed aan de verwachting (3-1) en man of the match in dit duel was spits Jordi Wigman die drie keer scoorde voor zijn ploeg.

In deze partij was het toch het veel geplaagde FC Uitgeest dat de eerste kans op haar naam wist te zetten. Doelman Sem trad handelend op. Meteen daarop was het Stijn die een kans kreeg, maar dat leverde geen resultaat op. Als Jordi zich dan goed vrij weet te spelen ziet hij zijn schot geblokt. Niet lang daarna is het in de 9e minuut simpel balverlies waarna FC Uitgeest het afmaakt (0 -1).

Dan ontrolt zich een periode van 10 tot 15 minuten met louter middenveld strijd. Bij de Wormerveerders ontbreekt de echte overtuiging. Langs de lijn is het advies FC Uitgeest onder druk te zetten. ‘Dan gaat het goed!’ 

Na bijna een halfuur spelen wordt het hard werken van Ivan beloond. Zijn voorzet maakt dat Jordi scoort (1-1). Fortuna blijft aandringen en dat heeft tot gevolg dat Fortuna W in de defensie regelmatig één op één komen te staan. Er ontstaat zelfs enige Uitgeester druk. Daar spelen de witten zich dan onder uit en is het Stijn die een schot gestopt ziet worden. Dan lijkt de 1-1 de ruststand te gaan worden. In de blessuretijd is het toch Ivan die onderuit gehaald wordt en dat levert een strafschop op. Vastberaden gaat Jordi achter de bal staan en gaat de thuisploeg rusten met een 2-1 voorsprong.

Na rust is de eerste corner voor Fortuna. In de 58e minuut eindigt een bal van Tringo op de lat en voor de terugkomende bal staat Jordi staat op de goede plek en is het 3-1. Na een uur spelen gaat Bafode eraf en komt Cerezo erin. Fortuna zet meer druk waardoor we gemakkelijker kunnen standhouden. Dan volgen nog eens twee wissels bij Fortuna. Ivan en Tringo gaan eraf en voor dit duo komen Kenyon en Joep erin. In de score komt verder geen wijziging zodat de formatie van René van Elsland er drie punten bij heeft verzameld.

De uitslagen:

Schermafbeelding_2023-01-22_om_16.50.12.png

De stand:
Schermafbeelding_2023-01-22_om_16.50.24.png

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl