Turkse voetbalbond bezoekt AZ

Zaanstad- De Turkse voetbalbond kwam afgelopen week met een behoorlijke delegatie op bezoek bij AZ. Na een bezoek aan de KNVB eerder op de dag werd de reis vervolgd richting het AFAS Trainingscomplex. Daar werden verschillende presentaties en een kijkje achter de schermen gegeven. 

Niet alleen mensen van de Turkse voetbalbond reisden mee, ook verschillende belangrijke personen van grote Turkse clubs als Galatasaray SK en Fenerbahçe SK waren van de partij. 

Presentatie
De aanwezigen ontvingen een presentatie van Hoofd Topsportbegeleider Bart Heuvingh over de visie van AZ op de lerende cultuur. Sander Veraart, trainer van AZ Onder 13, gaf een presentatie over de visie op trainen van AZ. Tussendoor werd er een rondleiding gegeven, waar ook Yusuf Barasi nog even een praatje maakte met de gasten. 

Leerzaam voor beide
“We hebben wat voorbeelden gegeven waarom we bepaalde dingen doen, maar ook bepaalde voorbeelden vanuit de praktijk”, legt Heuvingh toe. “Juist die combinatie vonden ze leuk. Het is ook altijd een wisselwerking. Altıntop noemde ook nog een paar voorbeelden van hoe Van Gaal bepaalde dingen aanpakte bij Bayern München. Daar leren wij dan ook weer van.”

Interview
“We zijn heel erg dankbaar dat we met de Turkse voetbalbond de kans hebben gekregen AZ te bezoeken”, vertelt Hamit Altıntop. Als speler speelde hij bij onder andere voor Bayern München en Real Madrid. Tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor het Turkse voetbalelftal als bestuurslid. “Er is hier een andere manier van opleiden van zowel spelers als team. Het is indrukwekkend om te zien hoe AZ communiceert en hoe open-minded ze zijn. Ik ben verrast door hoe natuurlijk het hier gaat en hoe behulpzaam iedereen is.”

https://youtube.com/watch?v=ElbDYLvBjvU%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl