Jong AZ ontvangt Helmond Sport

Zaanstad- Jong AZ neemt het maandagavond in de Keuken Kampioen Divisie op tegen Helmond Sport. Het thuisduel staat voor 20.00 uur op het programma op het AFAS Trainingscomplex.

Op 12 augustus 2022 stonden beide ploegen voor de laatste keer tegenover elkaar. Jong AZ was toen in Helmond met 1-3 te sterk. Soulyman Allouch, Damienus Reverson en Robin Lathouwers namen de doelpunten op zich.

https://youtube.com/watch?v=-BsmnC3EG6s%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A

Lathouwers
Voor Lathouwers was zijn aandeel in de 1-3 in Helmond zijn enige treffer van dit seizoen. De vleugelverdediger is inmiddels overgestapt naar VVV-Venlo. Op 6 februari staan Jong AZ en VVV tegenover elkaar op het AFAS Trainingscomplex.

Vijfde ontmoeting
Voor Jong AZ is de ontmoeting met Helmond Sport alweer de vijfde van het nieuwe jaar. Van de eerste vier duels verloor het team alleen van Telstar (1-0).

Zonder nederlaag
Helmond Sport schreef tegen NAC Breda de derde wedstrijd op rij zonder nederlaag bij. De ploeg speelde gelijk tegen NAC Breda en VVV-Venlo en won met 1-0 van FC Den Bosch.

Acht treffers
Martijn Kaars is dit seizoen de man van de doelpunten bij Helmond Sport. De 23-jarige spits, die vorig jaar het shirt van FC Volendam droeg, staat op acht treffers in negentien wedstrijden.

TOP Oss
Jong AZ nam het afgelopen maandag in een uitduel op tegen TOP Oss. Via Fedde de Jong, Sem Dekkers en Mexx Meerdink kwam de ploeg op een 0-3 voorsprong. Jearl Margaritha maakte namens de Brabanders de enige treffer, wat de eindstand op 1-3 bepaalde.

https://youtube.com/watch?v=fX3_4pgwkD0%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A

Scheidsrechter
De ontmoeting tussen Jong AZ en Helmond Sport staat onder leiding van scheidsrechter Jesse Rozendal. De 28-jarige arbiter is aan zijn derde seizoen bezig in het betaald voetbal. Voor Rozendal is het de derde keer sinds het begin van dit seizoen dat hij Jong AZ fluit: eerder deed hij dat tegen NAC Breda en Almere City FC. Zijn assistenten zijn Danny Kempinga en Jeremy van der Ley.

Live
De wedstrijd is te volgen via het Twitter-account van AZ. Later die avond zijn op ESPN de highlights te zien. 

NAC Breda
Jong AZ neemt het komende vrijdag op tegen NAC Breda. Het gaat om een uitwedstrijd die om 20.00 uur wordt afgetrapt in het Rat Verlegh Stadion.

Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
Almere City FC – De Graafschap
FC Den Bosch – Jong PSV
MVV Maastricht – Heracles Almelo
PEC Zwolle – VVV-Venlo
TOP Oss – NAC Breda
Willem II – FC Eindhoven

Zaterdag:
FC Dordrecht – Telstar

Zondag:
ADO Den Haag – Jong FC Utrecht

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl