AZ Onder -18 verovert drie punten tegen Feyenoord

Zaanstad- AZ heeft de wedstrijd tegen Feyenoord zaterdagmiddag winnend afgesloten. In het kansrijke duel waren de Alkmaarders met 1-0 te sterk.

Julian Oerip was in de 24e minuut de eerste die namens AZ dicht bij een doelpunt was. Na een slordigheid achterin bij Feyenoord veroverde hij de bal en omzeilde de keeper, maar de bal was een teenlengte over de achterlijn. Vier minuten later was een volley van Tom Kerssens niet hard genoeg om het Feyenoord-keeper Mateo Husselin moeilijk te maken.

Twee keer Poku
In het laatste kwartier voor rust was AZ nog twee keer gevaarlijk via Ernest Poku. Eerst wist hij zijn hoofd nog tegen de bal te zetten voordat Husselin er was, maar ging zijn inzet over het doel. Daarna kwam de bal uit een corner via Enoch Mastoras bij Poku terecht. De spits kopte net naast.

Hard binnengeschoten
AZ drong in de tweede helft direct aan voor de openingsgoal. Vlak nadat een goede combinatie tussen Ro-Zangelo Daal en Oerip strandde, was het Poku die scoorde. Hij ontving de bal van Oerip na een afgeslagen corner. De aanvaller schoot van dichtbij hard in de linkerhoek binnen.

AZ neemt initiatief
Nadat AZ-doelman Arouna Kabba op de goede plek stond bij een schot van Jayden Candelaria, nam AZ wederom het initiatief. Poku baande zich met schijnbewegingen een weg door het strafschopgebied, maar zijn schot belandde in het zijnet. Na 64 minuten spelen werd Oerip teruggefloten voor buitenspel, nadat hij de bal uit een rebound binnenwerkte.

Uitbraak Poku
AZ bleef ruiken aan de 2-0. Er volgde een uitbraak via Poku, die aflegde op Daal. Zijn inzet werd geblokt. Tien minuten voor tijd kwam de bal via Mastoras en invaller Jayen Gerold bij Oerip terecht. De aanvallende middenvelder schoot net te zacht in om de score te kunnen verdubbelen. In de slotfase drong Feyenoord nog een keer aan, maar had Kabba twee goede reddingen in huis om de score intact te houden.

Kerssens: ‘Volwassen en zakelijk gebleven’
“Het was tot de laatste minuut strijden”, zegt aanvaller Tom Kerssens. “Over de hele wedstrijd gezien vind ik wel dat we dominanter waren en verdiend gewonnen hebben. We hadden meer dan die ene goal kunnen maken. Toen zij op het laatst nog met een slotoffensief kwamen, moesten we zorgen dat we volwassen en zakelijk bleven. Niet koste wat het kost de 2-0 willen maken, maar vooral ons hoofd erbij houden. Dat is goed gelukt.” 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 18 – Feyenoord 1-0 (0-0)

Opstelling AZ: Arouna Kabba; Enoch Mastoras (90. Ilias Splinter), Wouter Goes, Wilmer Olofsson, Jeremiah Esajas; Kees Smit, Julian Oerip, Dave Kwakman; Tom Kerssens, Ernest Poku (73. Jayen Gerold), Ro-Zangelo Daal (73. Nelson Egah). 

Scoreverloop: 50. Poku 1-0

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl