OFC jo11-1 winterkampioen

Oostzaan- Het gaat prima met het jeugdvoetbal bij OFC in Oostzaan. De mannen van OFC JO11-1 zijn kampioen geworden. En dat is een puike prestatie voor de jonge Oostzaners.

OFC o11-1 kampioen
Zaterdagochtend 10 december stond voor de o11-1 de laatste competitiewedstrijd op het programma uit bij HCSC in Den Helder. Bij winst konden de mannen van OFC jo11-1 het kampioenschap binnen halen tegen de directe concurrent HCSC die bij winst of gelijkspel zelf ook kampioen zouden kunnen worden. OFC begon met 1 punt achterstand aan deze belangrijke wedstrijd.

Stipt om 10:00 werd er afgetrapt. In de eerste 15 minuten golfde het spel op en neer en vielen er geen doelpunten aan beide zijdes mede omdat keeper Stan een paar knappe ballen pakte en we onze eigen kleine kansjes ook niet verzilverde.

Na een korte break begonnen de 2e 15 minuten. Hierin nam OFC duidelijk het heft in handen. Jesse schoot een bal op de lat en vervolgens nog een mooi schot van Jay die de keeper van HCSC helaas keerde.

Daarna viel dan toch de verdiende 0-1 door een mooie aanval welke startte bij Kay die de bal onderschepte en deze mooi meegaf aan Jesse. Jesse behield het overzicht en legde terug op Jay die de bal keurig in de hoek plaatste.

OFC merkte dat er meer te halen viel en drukte door. Kort erna viel dan ook de 0-2 door een prachtige actie van Enzo die de bal aan Jesse gaf. Die punterde de bal bekeken in de verre hoek.

HCSC was dit duidelijk niet gewend want er ze hadden dit seizoen nog geen thuiswedstrijd verloren. Met een 0-2 stand werd er dan ook gerust. In het 3e blok werd het voetbal wat minder en creëerde beide ploegen ook niet veel meer. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af.

Met de ijzersterkte verdediging afwisselend bestaande uit Kay, Dex , Kevin en Thom hield OFC goed stand en als er dan een keer iets door heen glipte stond Stan paraat. Het laatste 4e blok van 15 min was erg spannend omdat de scheidsrechter maar liefst 10 minuten extra liet doorspelen (het leek het WK wel).

Maar doordat iedereen keihard werkte voorin met onze toppers Jesse, Dion Roersma en Dion de Bruin en op het middenveld met Daymian, Jay en Enzo en de ijzersterke achterhoede werd deze prachtige en terechte overwinning binnen gehaald.

Kampioen in fase 2 van de Hoofdklasse K met 14 punten uit 6 wedstrijden. Er werd niks verloren, er werd 2 keer gelijk gespeeld en 4 keer gewonnen met 25 goals voor en maar 10 tegen. Een zeer sterke prestatie gezien de kwaliteit van de tegenstanders.

Dit betekent wederom promotie naar een hoger niveau in de hoofdklasse.  

Foto_1_Kampioen_o11-1.png foto_2_teamfoto.jpeg


Winnaar district kampioenschap

Nadat het kampioenschap uitgebreid gevierd is op zaterdag speelde de o11-1 als toetje op zondag 11 december ook nog voor het district kampioenschap bij sv Overbos. Hier werd door de boys een ticket verdiend voor het Nederlands kampioenschap. OFC 11-1 gaat op zaterdag 3 juni dan ook een gooi gaan doen op dit toernooi naar het Nederlands Kampioenschap.

Foto_3_1e_toernooi.jpg

Gefeliciteerd alle spelers van OFC o11-1:
Stan, Kevin, Dex, Kay, Thom, Jay, Daymian, Enzo, Jesse, Dion Roersma en Dion de Bruin. Ga zo door!

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl