Jong AZ pakt revanche op TOP Oss

AZ talenten pakken 7e plek Keukenkampioendivisie

Oss- Jong AZ heeft maandag revanche gepakt op TOP Oss. De ploeg van Maarten Martens won het duel in Noord-Brabant – dat in november ook al plaatsvond maar ongeldig werd verklaard – met 1-3. Fedde de Jong, Sem Dekkers en Mexx Meerdink maakten de Alkmaarse doelpunten. 

In het waterkoude Frans Heesen Stadion had Jong AZ al na vier minuten op voorsprong moet komen. Meerdink werd in het strafschopgebied naar de grond gewerkt en scheidsrechter Robin Gansner wees naar de stip. De spits ging zelf achter de bal staan, maar zag doelman Thijs Jansen de goede hoek kiezen en zijn inzet keren.

Metertje naast
Niet veel later was de thuisploeg ook gevaarlijk met een kans voor oud-AZ’er Richonell Margaret. Het beste spel kwam van de Alkmaarders, die het meeste balbezit en veel dreiging richting het vijandelijke doel hadden. Zo was Soulyman Allouch in de openingsfase nog gevaarlijk met een afstandsschot dat een metertje naast ging. Ook voor Meerdink was er nog een grote mogelijkheid weggelegd. Na een knap passje van De Jong kreeg hij een vrije schietkans, maar stuitte hij opnieuw op Jansen.

Overtuigende aanvoerder
In de 31e minuut viel voor Jong AZ de verdiende openingstreffer. Allouch stond op de rechterflank helemaal vrij en werd bereikt met een crosspass vanaf het middenveld. De buitenspeler behield het overzicht en zette voor op de inlopende De Jong. De aanvoerders schoot vervolgens overtuigend binnen: 0-1.

Vrij voor Jansen
Ook aan het begin van de tweede helft waren er al snel grote kansen voor Jong AZ. Lewis Schouten was met een vrije trap al dicht bij, maar de kans voor Myron van Brederode had de 0-2 moeten opleveren. De aanvaller kwam vrij voor Jansen en gaf de bal breed op de meegelopen Allouch, maar zijn pass was te hard.

Doelpunt Dekkers
Na de sterke fase van Jong AZ begon de thuisploeg wat meer aan te dringen. Behalve de nodige dreiging leverde dat aanvankelijk geen echte kansen op. In de 78e minuut sloeg Jong AZ wel nogmaals toe. De opgekomen linksback Dekkers ging op de achterlijn langs zijn man, kwam naar binnen en schoot de bal langs Jansen: 0-2. 

Koelbloedig
In de slotfase werd nog tweemaal gescoord. Meerdink kwam in de 84e minuut vrij voor Jansen en drukte koelbloedig af. De bedrijvige spits kreeg daarmee alsnog zijn goal en zorgde voor de beslissing: 0-3. TOP Oss deed een paar minuten later nog wel iets terug. Jearl Margaritha schoot van randje zestien fraai de 1-3 binnen. Bij die stand bleef het ook, waardoor Jong AZ drie punten mocht bijschrijven en naar de zevende plaats klimt. 

Meerdink: ‘Erop gebrand’
“Dit is een goede en overtuigende overwinning”, vertelde Meerdink na afloop. “En ik ben blij dat ik kan scoren na het missen van een strafschop. Ik nam de bal lekker mee en het afronden was daarna een koud kunstje.” De aanvaller moest door een schorsing twee wedstrijden missen en had het gevoel iets te moeten goedmaken. “Ik was erop gebrand me weer te laten zien. De gemiste penalty was een tikje in het gezicht, maar dat was tegelijk ook mijn motivatie om scherp te blijven.”


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
TOP Oss – Jong AZ 1-3 (0-1)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling TOP Oss: Thijs Jansen; Ilounga Pata, Rick Stuy van den Herik, Roshon van Eijma, Dean van der Sluijs; Thomas Beekman (46. Delano Ladan), Rick Dekker (80. Kyvon Leidsman), Omer Gündüz; Arthur Allemeersch (46. Jearl Margaritha, Richonell Margaret, Bradly van Hoeven.

Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jurre van Aken, Wouter Goes, Maxim Dekker (62. Misha Engel), Sem Dekkers (89. Vasilios Pavlidis); Lewis Schouten (84. Nick Twisk), Fedde de Jong, Zico Buurmeester; Soulyman Allouch (89. Jayden Addai), Mexx Meerdink (84. Damienus Reverson), Myron van Brederode. 

Scoreverloop: 31. De Jong 0-1, 78. Dekkers 0-2, 84. Meerdink 0-3, 86. Margaritha 1-3.
Gele kaarten: Gündüz (TOP Oss), Goes, De Jong (Jong AZ).
Rode kaart: –
Bijzonderheden: 4. Meerdink (Jong AZ) mist strafschop. 

https://www.youtube.com/embed/fX3_4pgwkD0?enablejsapi=1&origin=https://www.az.nl
Scheidsrechter: Robin Gansner. 

bron: az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl