Fortuna W zondag en zaterdagvoetballers csv BOL in Wormerveer in evenwicht

Wormerveer- Op de wat winderige zaterdagmiddag opende Fortuna Wormerveer zondag 1 het jaar 2023 tegen de trots van Broek op Langedijk. Een club waar het bestuur van csv BOL en Erwin Tump, de trainer van de selectie van BOL, overeenstemming bereikten over een verlenging van zijn aanstelling volgend seizoen. Erwin gaat daarmee zijn vierde seizoen als hoofdtrainer van zaterdagvereniging csv BOL in. Bij Fortuna Wormerveer werd de nieuwe trainer bekend gemaakt. De wedstrijd ondervond daar vanzelfsprekend geen ‘hinder’ van en eindigde in een logische 3-3.

De gasten uit Broek op Langedijk draaien in de zaterdag eerste klasse prima mee. Na koploper Montfoort staat csv BOL op een prima tweede plaats (-3 punten minder) met ZOB op plek vier als provinciale volger.

Al vlot wisten de gasten op een 0-1 voorsprong te komen, maar was het Jordi die meteen daarna de gelijkmaker binnenschoot. De harde wind dwars over het veld was wel van invloed. BOL wist daar het beste mee om te gaan en zette pressie op Fortuna. De gasten kwamen er steeds gevaarlijk doorheen. Doelman Justin moest zijn talenten tonen om erger leed te voorkomen.

Na bijna een halfuur spelen wordt een voorzet van Tringo ingetikt door Jordi (2-1). Die voorsprong was voor slechts 5 minuten. Een counter van csv BOL levert de 2-2 op. Ondanks de harde wind probeerden beide ploegen te voetballen. Zo kreeg het publiek een lekker felle pot voorgeschoteld.

Na de pauze is het als snel 3-2 door de voor Jasper ingebrachte Ivan. Daarna blijft het ween wedstrijd waarin weinig noemenswaardig gebeurd. Het geheel wordt ook rommelig door de wind.

Na een wissel aan Fortuna Wormerveer zijde (Kenyon erin, Bafode eruit) is het Jordi die sneller bij de bal is dan de keeper van csv BOL. Dat heeft plaats buiten de 16. Jordi wordt neergehaald. De scheidsrechter van dienst geeft geel waar volgens velen rood op zijn plaats was geweest. Het aansluitende schot van Jordi wordt miraculeus gepakt door de csv BOL keeper die niet wist dat hij hem had.

Dan zet BOL aan voor een offensief. Een voorzet komt net achter een speler wiens schot daarna net over het doel van Justin gaat. Een vrije bal van csv BOL op het randje 16 na overtreding Dirk (in veld gekomen voor Tringo) kan onschadelijk gemaakt worden. 

Dan komt Kenjiro voor Arsenio en even later weet csv BOL de 3-3 bal in de kruising te plaatsen. csv BOL weet in die fase meer in balbezit te blijven dan Fortuna Wormerveer. De thuisspelers hebben moeite bal in de ploeg te houden. 

In de 80e minuut wordt er door gewisseld. Jasper erin Cani eruit en ook Arsenio er in en Revinio eruit. Voor de stand levert dat geen wijzigingen op en eindigt de wedstrijd in 3-3.

Unknown-5.jpeg