Jong AZ verliest van Telstar

Velsen-Zuid- Jong AZ moest op vrijdagavond in Velsen-Zuid een nederlaag slikken in de derby tegen SC Telstar. Al na zeven minuten waren De Witte Leeuwen trefzeker. Jong AZ had de rest van de wedstrijd overwegend balbezit, maar wist het net niet te vinden. 

Jong AZ zou aanvankelijk met Yusuf Barasi in de spits beginnen, maar de aanvaller voelde zich niet fit genoeg om te spelen. Zodoende begon Damienus Reverson in de punt van de aanval. 

Vroege tegengoal
Jong AZ moest al na zeven minuten een tegengoal slikken. Na een moment van onoplettendheid schoot Glynor Plet de bal tegen de touwen. Na een halfuur spelen voorkwam Daniël Deen erger. De doelman was alert na een snelle uitbraak van Telstar. 

Herpakt
Jong AZ herpakte zich en kwam in de 36e minuut tot een grote kans. Fedde de Jong vond Damienus Reverson voor het doel, maar de aanvaller kwam nét een teenlengte te kort om binnen te tikken. Een paar minuten later werd een schot van Jayden Addai geblokt nadat de aanvaller met een mooie actie een paar spelers had uitgespeeld. Met een 1-0 achterstand ging Jong AZ aan de thee. 

Rood
De tweede helft ging gelijk op. Na een uur spelen kwam Soulyman Allouch tot een grote kans, maar zijn poging van randje zestien werd knap gepakt door Ronald Koeman. Diezelfde Koeman moest met een kwartier op de klok te gaan inrukken nadat hij Nick Koster had neergehaald. Daarop zette AZ aan, maar tot grote kansen leidde het niet echt. Een vrije trap van Allouch verdween net over. 

Slotfase
Na de rode kaart zette Jong AZ aan. Telstar zakte terug om te verdedigen en hoewel de formatie van Maarten Martens met meerdere voorzetten voor gevaar zorgde, werd het net niet gevonden. Zodoende moest Jong AZ op vrijdag de dertiende een nederlaag slikken. Maandag 16 januari komt Jong AZ alweer in actie. Dan wordt het inhaalduel tegen TOP Oss gespeeld. 

De Jong: ‘Onszelf verwijten dat we niet scoren’
“We maakten het onszelf in de eerste helft al erg lastig”, vertelde aanvoerder Fedde de Jong. “We krijgen in de zevende minuut al een goal tegen en speelden zelf erg slordig. Na rust zakte Telstar wat meer in en waren er voor ons wel wat kansen om terug te komen. Toen zij in het laatste kwartier met tien man kwamen zorgden we nog voor veel dreiging vanaf de zijkanten en ontstonden er wat scrimmages voor doel. Maar helaas waren het geen echte kansen en kunnen we het alleen onszelf verwijten dat we niet scoren.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
SC Telstar – Jong AZ 1-0 (1-0)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling SC Telstar: Ronald Koeman; Mitch Apau, Ozgur Aktas, Thomas Oude Kotte; Yahya Boussakou (81. Jorginho Soares), Annas Najah, Anwar Bensabouh, Tom Overtoom (67. Jayden Turfkruier), Delvechio Blackson (67. Jonathan Mulder); Glynor Plet (67. David Min), Christos Giousis (78. Joey Houweling). 

Opstelling Jong AZ: Daniël Deen; Jurre van Aken (82. Vasilios Pavlidis), Wouter Goes, Misha Engel, Sem Dekkers; Lewis Schouten (60. Ernest Poku), Fedde de Jong, Zico Buurmeester (46. Nick Twisk); Jayden Addai (73. Ricuenio Kewal), Damienus Reverson (73. Nick Koster), Soulyman Allouch.

Scoreverloop: 7. Plet 1-0. 
Gele kaarten: 21. Najah (SC Telstar). 
Rode kaart: 75. Koeman (Telstar). 
Scheidsrechter: Stan Teuben.

Foto: Orange Pictures