Jong AZ voor derby naar Velsen-Zuid; in goede vorm verkerende jong ploeg wacht zware pot met Telstar

Zaanstad- De Keuken Kampioen Divisie krijgt voor Jong AZ vrijdag weer een vervolg. Dan staat voor de ploeg van Maarten Martens de provinciale derby met SC Telstar op de rol. De aftrap in het BUKO Stadion is om 20:00 uur. 

De Alkmaarders mochten maandag voor de achtste keer dit seizoen drie punten bijschrijven. Op Sportcomplex Zoudenbalch werd Jong FC Utrecht met 0-2 verslagen. Yusuf Barasi nam beide doelpunten voor zijn rekening en deed dat vanaf de penaltystip. 

https://youtube.com/watch?v=WHWv-yrvbsA%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A


Productie Barasi
Door zijn treffers in Utrecht komt de totale doelpuntenproductie van Barasi op negen. Acht daarvan maakte hij bij de beloften. 

Profdebutant
Voor Daniël Deen was het een extra mooie maandagavond. De negentienjarige doelman maakte zijn profdebuut en leverde met een clean sheet een grote bijdrage aan de overwinning. 


Schorsing
Mexx Meerdink is niet inzetbaar tegen Telstar. De aanvaller kreeg in het thuisduel met Heracles Almelo (1-1) een directe rode kaart en is voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Het treffen met Jong FC Utrecht was daarvan al de eerste. 

Transfer Lathouwers
Robin Lathouwers maakte maandag een transfer naar VVV-Venlo. De rechtsachter – die tevens één van Jong AZ’s aanvoerders was – speelde al sinds 2011 in de kleuren van AZ. Voorafgaand aan zijn vertrek stond hij in alle zeventien wedstrijden van deze jaargang bij de beloften in de basis. In totaal kwam hij tot 56 duels, waarin hij tweemaal scoorde en drie assists gaf. 

Aansluiting
Door het goede resultaat in de Domstad behoudt Jong AZ aansluiting met de bovenste plaatsen van de Keuken Kampioen Divisie. Met nog één wedstrijd tegoed staat de ploeg nu op een achtste plaats en scheelt het slechts zes punten met nummer drie MVV Maastricht. Jong AZ staat uit achttien duels op 28 punten. 

FC Twente en TOP Oss
Telstar bezet momenteel de dertiende plaats. Het team van trainer Mike Snoei vergaarde uit achttien wedstrijden 22 punten. Afgelopen dinsdag werd Telstar door FC Twente uitgeschakeld in de KNVB Beker. In de Grolsch Veste werd het 3-1. Ook in competitieverband verloor Telstar zijn laatste wedstrijd. Op bezoek bij TOP Oss ging het met 2-1 onderuit. 

Plet en Giousis
Glynor Plet en Christos Giousis zijn met beiden vier goals de topscorers van De Witte Leeuwen. Laatstgenoemde gaf ook nog vier assists en is daarmee de meest productieve speler van Telstar. 

Mulder en Apau
Met Jonathan Mulder en Mitch Apau heeft Telstar twee spelers in de gelederen met een verleden in de AZ Jeugd. Eerstgenoemde was van 2016 tot 2019 actief in Zaanstad en vertrok daarna daar ADO Den Haag. Hij is sinds deze zomer actief in Velsen-Zuid. Apau was op zijn beurt van 2003 tot 2005 van de partij in de AZ Jeugdopleiding. Hij kwam in juli over van FC Emmen. 

Beste Talent
Soulyman Allouch heeft warme herinneringen aan de vorige ontmoeting met Telstar. In het thuisduel kreeg hij het Bronzen Kampioensschild uitgereikt voor zijn uitverkiezing tot Beste Talent van de Eerste Periode. 

https://youtube.com/watch?v=EPHkTLwfP3E%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A


Dubbelslag Buurmeester
De Alkmaarders stonden elf keer eerder tegenover Telstar. Eerdere resultaten spreken in het voordeel van de thuisploeg, want zij wonnen vijf keer. Jong AZ won slechts eenmaal. Dat was vorig seizoen op het AFAS Trainingscomplex. Door een dubbelslag van Zico Buurmeester en een winnende goal van Iman Griffith werd het 3-2. Verder bleef de krachtmeting nog vijf keer onbeslist

Arbiter
Stan Teuben heeft vrijdag de leiding over SC Telstar – Jong AZ. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Kevin Weever en Rik ter Hoeve. Thijs Dogterom is aangesteld als vierde official. 

Live
De derby is te volgen via het Twitter-account van AZ en het schakelprogramma van ESPN, waar later die avond ook highlights te zien zijn. 

Frans Heesen Stadion
Komende maandag speelt Jong AZ in het Frans Heesen Stadion een inhaalduel met TOP Oss. De aftrap in Noord-Brabant is om 20:00 uur. De daaropvolgende vrijdag komt de ploeg weer voor eigen publiek in actie. Dan is Helmond Sport de tegenstander. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
ADO Den Haag – MVV Maastricht
SC Telstar – Jong AZ
Helmond Sport – NAC Breda
De Graafschap – Jong Ajax
Roda JC – TOP Oss

Zondag:
Almere City FC – Willem II
Heracles Almelo – PEC Zwolle

Maandag:
Jong PSV – VVV-Venlo
FC Eindhoven – FC Den Bosch
Jong FC Utrecht – FC Dordrecht
TOP Oss – Jong AZ

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl