Zaanse sportverkiezingen 2022 in het Zaantheater

Stem op favoriete sporters, teams en coaches

Zaanstad- In Zaanstad wonen, trainen en sporten veel (top)sporters. De Zaanse topsport staat vooral bekend om de verschillende eredivisieteams in het waterpolo en korfbal, het trainingscomplex van AZ en andere topsportaccommodaties. Maar ook de vele individuele sporters die op hoog niveau topsportprestaties leveren en een voorbeeld zijn voor Zaankanters om te genieten van sport en bewegen. Op maandag 30 januari worden de Zaanse Sportverkiezingen 2022 gehouden en wordt bekend wie zich een jaar lang sportman, sportvrouw, sporttalent, sportcoach, parasporter, sportploeg of sportvrijwilliger van Zaanstad mogen noemen.

Wie zijn de topsporters van 2022?

De trotse Zaanse sportverenigingen zijn gevraagd topsporters aan te melden, die in 2022 uitzonderlijke prestaties hebben geleverd op (inter)nationaal niveau. Vervolgens is een selectie (shortlist) gemaakt, waaruit de vakjury genomineerden per categorie heeft geselecteerd. De categorieën zijn: sportman, sportvrouw, paralympisch sporter, sporttalent, sportploeg, sportcoach en sportvrijwilliger. Het publiek is nu aan de beurt om te stemmen op één van de drie genomineerden per categorie.

De genomineerden zijn:

Sportman van het jaar:

Menno Vloon, Polsstokhoogspringen

Michael Korrel, Judo

Yoeri Havik, (Baan)wielrennen

Sportvrouw van het jaar:

Lynn Snel, Karate

Bente Rogge, Waterpolo

Anouk Haars, Korfbal

Paralympisch sporter van het jaar:

Sander Koomen, Paratriatlon

Benjamin Markus, Rolstoelrugby en -hockey

FC Zaanstad, Dovenvoetbal

Sporttalent van het jaar:

Sebastiaan Bonte, Discuswerpen

Marloes Steenbeek, Synchroonzwemmen

Samy Achghouyab, Karate

Sportcoach van het jaar:

Marita Swart en Frank Stam, coach duo sprint/horden AV Lycurgus

Ivan Nikolov, Choku Gym

Mick van den Bree, ZV De Zaan dames

Sportploeg van het jaar:

ZV De Zaan Heren, Waterpolo

ZV De Zaan Dames, Waterpolo

DTS, Wielrennen

Op http://www.zaansesportverkiezingen.nl kan iedereen meebepalen wie er als winnaars naar huis gaan. Stemmen is mogelijk tot en met 27 januari. Maandag 30 januari wordt duidelijk wie de winnaars zijn van de Zaanse Sportverkiezingen 2022.

Sportbedrijf Zaanstad, gemeente Zaanstad en Topsport Zaanstreek organiseren deze verkiezingen om de zichtbaarheid van de Zaanse Sporters te vergroten, de sporters te eren en hen te motiveren te blijven presteren. Deze feestelijke avond, gepresenteerd door Misja Pool (beleidsadviseur sport, Gemeente Zaanstad) en Patrick Stoof (acteur, theaterregisseur & tekstschrijver), vindt plaats in het Zaantheater.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl