Selectie Blauw Wit W bereidt zich voor in Sevilla

Zaterdagvoetballers op trainingskamp in Spanje

Zaanstad- De selectie van zaterdag 4e klasser Blauw Wit is aangekomen in Spanje. In Sevilla wordt een trainingskamp belegd en wordt er naast teambuilding ook gewerkt aan conditie en zijn de ballen mee. In voorgaande jaren trokken de Westknollendammers eerder al naar het Italiaanse Prato en Barcelona.

Zaterdag ochtend vertrok de voltallige selectie van Blauw Wit per vliegtuig naar Spanje. Daar speelt het ook nog een oefenwedstrijd en dat is het eerste duel van het nieuwe jaar. De formatie uit Westknollendam knalde uit de startblokken en kende een prima seizoensouverture maar zake in de laatste fase van de competitie met 10 punten uit 5 wedstrijden verder weg. De zaterdagploeg van Larbi Loukou kende een paar onfortuinlijke wedstrijd met onder meer tegendoelpunten in de laatste fase. Zo kreeg het in de laatste competitiewedstrijd in Krommenie in de slotfase een tegentreffer te incasseren waardoor er onnodig verlies (2-1) werd geleden. De duels daarvoor gingen van directe concurrenten (Sint Adelbert 1-3) en Kolping Boys (4-1) verloren.

Door de verzwaarde degradatieregeling dit seizoen degraderen de laatste drie ploegen. Daarom zal de ploeg na de winterstop meteen thuis moeten geven wanneer het op zaterdag 21 januari op bezoek gaat bij de andere christelijke zaterdag voetbalclub ZCFC. De ploeg van Patrick Huisman zit met 7 punten meer wat steviger in het zadel en is terug te vinden op plaats 4 van de zaterdag 4e klasse-A.

Tot op heden beleven de ongeveer 40 spelers en begeleiders en stafleden een prima eerste dag Sevilla op zaterdag 7 januari 2023. De blauwwitten keren pas terug op dinsdag 10 januari. Ongetwijfeld met een hoop mooie verhalen rijker en een nog gretigere ploeg om direct goed uit de startblokken te knallen.