RCZ stelt Sven Talsma aan als nieuwe trainer: vv Assendelft speler stopt met voetballen en volgt Harry Volkers volgend seizoen op.

Zaandam- Zondag 3e klasser RCZ heeft voor het voetbalseizoen 2023/2024 Sven Talsma aangesteld als nieuwe trainer voor de selectie.

De Racers spelen momenteel in de 3e klasse zondag en draaien daarin verdienstelijk mee. Talsma zal in Zaandam Harrie Volkers-die aan het eind van dit seizoen stopt- opvolgen. Sven heeft onlangs besloten te stoppen met voetballen bij zondag 1e klasser vv Assendelft, dit als gevolg van langdurig blessureleed. Hij  wil een andere uitdaging aangaan door het trainersvak op te pakken.

De inwoner van Assendelft bezit de juiste trainerspapieren- oefenmeester 2/ Uefa B- en is in het verleden actief geweest als trainer bij de jeugd van Volendam en tevens als privé trainer van Talsma Sports voor jongens die bij diverse BVO clubs spelen.

Voorzitter André Punt verklaart: “RCZ is een prima uitdaging voor hem en het sluit ook prima aan bij de doelstelling van de club. Het bestuur van de Racers wil graag met een jongere trainer aan de slag die ook qua leeftijd dichterbij de huidige generatie staat. Sven is hier naar ons idee een prima kandidaat voor en we kijken uit naar een vruchtbare samenwerking. Daarnaast groeit de club nog steeds en hopen we ook de komende jaren spelers vanuit de eigen jeugd door te zien stromen naar de A selectie.”