vvv Westzaan en Pieter van Netten per direct uit elkaar

Milano van den Burg nieuwe hoofdcoach zondag 4e klasser vvv Westzaan

Westzaan- Na ruim een half jaar neemt Milano van den Burg de taak van hoofdcoach van Pieter van Netten over. De inwoner van Assendelft kwam vorig seizoen over van zaterdag 4e klasser cvv Blauw Wit W.

Volgens hoofd technische Zaken Patrick Volkers was de chemie tussen Pieter en de selectie verdwenen en hebben ze in goed onderling overleg afscheid van elkaar genomen. Zijn opvolger wordt per direct Milano van den Burg. De 31 jarige geboren Amsterdammer woont samen met zijn vriendin Esmée in Krommenie en zij verwachten aankomende maand hun eerste kindje (en dat wordt een dochter). In het dagelijks leven is hij docent lichamelijke opvoeding bij de Stichting Orion. Een stichting waarbij hij verantwoordelijk is voor het Cluster 4 onderwijs. Dagelijks geeft hij met veel plezier les aan groepen kinderen met psychische- en/of gedragsstoornissen en probeert ze op die manier een sportleven te geven die voor iedereen normaal zou moeten zijn.

Zijn voetbalcarrière is in een redelijk gevorderd stadium. Milano begon bij de jeugd van KFC en heeft diverse HJO functies bekleed bij gerenommeerde verengingen als AVV Swift en sc Buitenveldert. Daarnaast is hij jeugdscout voor FC Almere City en bekleedde hij de afgelopen jaren de functies van Assistent Trainer bij respectievelijk AVV Swift en asv De Dijk (4e divisie A).

vvv Westzaan is niet onbekend voor hem, het afgelopen seizoen stond hij als voetballiefhebber een aantal malen bij ons langs de zijlijn en zag hij een gretige groep die in een lekker hoog tempo speelde. “Ze staan echter te laag op de ranglijst en mijn ambitie is vanzelfsprekend dat ze over een jaar weer gaan meedoen voor promotie naar de derde klasse” vervolgt hij. Hoe dat gaat gebeuren kan hij nog weinig over zeggen: “aankomende tijd ga ik kijken wat de groep wil en welke potentie erin zit en dan ga ik samen met de selectie in overleg hoe we de doelstellingen gaan neerzetten en uiteindelijk die doelen gaan realiseren”. Het Bestuur van vvv Westzaan bedankt Pieter van Netten voor de samenwerking in het afgelopen seizoen en wenst Milano van den Burg heel veel succes in zijn eerste rol als zelfstandig Hoofdcoach bij onze vereniging, “wij zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet”, aldus Volkers.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl