Bekertegenstanders Fortuna Wormerveer zaterdag en zondag zijn bekend.

Fortuna Wormerveer tegen avv Swift en zaterdagploeg Fortunezen tegen DHSC (zaterdag)

Zaanstad- De twee overgebleven ploegen in de beker zijn de zaterdag en zondag selectieteams van Fortuna Wormerver. En in de vierde ronde van het districtsbekertoernooi zijn beide ploeg tegen een tegenstander geloot waarover niet veel bekend is. Wel bekend is dat Swift in de 4e divisie uitkomt.

Fortuna Wormerveer is dan ook de enige Zaanse voetbalclub die is overgebleven- en ook nog eens met twee teams- in het bekertoernooi. Die andere Zaanse ploeg die zich wist te plaatsen was RCZ en werd in de vorige ronde namelijk uitgeschakeld door Zwaluwen`30. De teams van Fortuna Wormerveer zaterdag en zondag wisten hun bekerduels overtuigend te winnen van respectievelijk FC Hilversum en ZAP.

Het zondagteam van scheidend trainer René van Elsland speelt in de vierde ronde een thuisduel. Het Amsterdamse Swift is de tegenstander. De zaterdagploeg van de Marcel Blank en Geert Rol gaat op bezoek bij de club van ex Oranje aanvoerder Wesley Sneijder- het Utrechtse DHSC. Die ploeg speelt in de 4e klasse-D. Geert Rol daarover: “Als ik eerlijk ben zie ik wel mogelijkheden. Die club staat in de middenmoot van de 4e klasse zondag. Normaal gesproken moet dat voor ons te doen zijn. We draaien prima in de zaterdag 3e klasse en moeten alleen Always Forward boven ons dulden. Daar verloren we in de eerste competitiewedstrijd onfortuinlijk van. Ook was het zuur dat we vlak voor de winterstop in Den Helder tegen een nederlaag opliepen. Maar ook een periodetitel zou nog een uitkomst voor ons kunnen zijn.”

Rol heeft zijn kerstbonus goed besteed en was te vinden bij een lokale ondernemer in het dorp van de club waar hij momenteel trainer is. Zeker is dat Rol er deze kerst weer netjes en compleet in het nieuwe bijloopt.

De reserves van RKAV Volendam, die na het kampioenschap in de reserve eerste klasse vorig jaar ook met de standaardteams mee mogen bekeren, hebben een uitwedstrijd geloot tegen vierdedivisionist Velsen.

Zaterdag 18 februari 2023

17;00 uur DHSC – Fortuna Wormerveer (zat)

17;00 uur sv Fortuna Wormerveer- avv Swift

De volledige bekerloting is: Scherpenzeel-Zuidvogels, Purmersteijn-Hoofddorp, VRC-BFC, Velsen-RKAV Volendam 2, FC Medemblik-Geinoord of DOSC, Odin’59-Eemdijk, AGB-HBC, Vios W-Huizen, Ajax 2-HSV, Fortuna Wormerveer (zon)-Swift, vv Limmen-Zwaluwen’30, Victoria- Alkmaarsche Boys, DHSC-Fortuna Wormerveer (zat), Benschop-csv BOL, Reiger Boys-SEW, Hees-WVHEDW (zon).