Winterkampioen AZ Onder 17 besluit najaarscompetitie met ruime zege

AZ j017-1 in Hoorn veel te sterk voor hvv Hollandia

Hoorn- Voor AZ Onder 17 is de najaarscompetitie geëindigd met een ruime zege op Hollandia. Op het sportcomplex in Hoorn werd het 0-6 voor de ploeg van trainer Michael van Zijtveld.

AZ pakte zaterdag al de titel in de najaarscompetitie. De wedstrijd tegen Hollandia werd verplaatst, terwijl concurrent Ajax verloor van Feyenoord. Het inhaalduel van maandagavond werd aangegrepen om alsnog een kampioensfeestje te vieren. 

Behoorlijk voorschot
In de eerste helft nam AZ al een behoorlijk voorschot op de elfde zege in veertien speelrondes. Gabriël Jongens opende de score met een rebound na een schot van Jasper Hartog. Rio Robbemond maakte de 0-2 door in de rechterhoek binnen te schieten. Hartog nam de overige twee treffers voor rust voor zijn rekening. Eerst slalomde hij door de verdediging van Hollandia om vervolgens af te ronden. Daarna benutte hij de rebound van een zelf gemiste strafschop.

Nieuwe gezichten
In de tweede helft breidde AZ de voorsprong snel uit. Met een hoop nieuwe gezichten in het veld was het Jongens die de 0-5 binnentikte op aangeven Hartog. Vlak voor tijd was het slotakkoord voor centrale verdediger Mathijs Menu, die na een corner van dichtbij laag binnenschoot.

Hartog: ‘Was normaal gesproken onze valkuil’
“Omdat we zaterdag al kampioen werden, draaide het nu nergens meer om”, vertelt aanvoerder Jasper Hartog. “Dat maakt het ergens lastig om hetzelfde als altijd te brengen. Maar waar dat normaal gesproken onze valkuil was, hebben we laten zien dat we ons hebben ontwikkeld. Vorig jaar maakten we nog weleens de fout om een tegenstander dan te onderschatten. Dat gebeurt ons nu niet zo snel meer.”

Boogaard: ‘Aangepakt zoals altijd’
Tweede aanvoerder Kasper Boogaard: “Van tevoren wisten we natuurlijk dat het geen topwedstrijd zou zijn, omdat we al kampioen waren. Toch hebben we het qua voorbereiding precies hetzelfde aangepakt als altijd. We zijn een team dat elkaar erop aanspreekt als iemand verslapt. Ook vandaag hebben we dat laten zien, door al vroeg in de wedstrijd afstand te nemen.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Hollandia – AZ Onder 17 0-6 (0-4)

Opstelling AZ: Jur Schipper; Jesper Zwart, Mathijs Menu, Jeen Haanstra (67. Jahlil Lioe-Anjie), Kiani Inge (46. Roman Schoonhoven); Lev Lenssen (46. Elias Hazir), Rio Robbemond (83. Kasper Boogaard), Timothy Strok (46. Julian Oerip); Jasper Hartog, Gabriel Jongens, Wassim Bouziane (46. Deacon van der Klaauw).

Scoreverloop: 9. Jongens 0-1, 25. Robbemond 0-2, 27. Hartog 0-3, 33. Hartog 0-4, 48. Jongens 0-5, 82. Menu 0-6