Zaandammer Denzel Prijor van OFC naar ADO`20.

Oud-profvoetballer Denzel Prijor (27) gaat volgend seizoen in Heemskerk voetballen en maakt de van OFC naar ADO’20. De verdediger uit Zaandam is opgeleid door FC Volendam en blijft daardoor in de top van het Nederlandse amateurvoetbal spelen. In Heemskerk zal hij verenigd worden met zijn oude trainer.

Bij tweededivisionist OFC lijkt het onrustig. De grootste sponsor van de club is gestopt waarmee het de vraag is hoe nu verder. ADO’20 heeft in het verleden vaker spelers bij OFC weggehaald. Eerder kwamen ook Mike Grim en Daan Boerlage van Oostzaan naar de “Superezels’ in Heemskerk. De ervaren verdediger is de gewenste versterking voor de Super Ezels; door blessures zit trainer Roy van der Mije dit seizoen krap in de defensieve krachten. Daardoor speelt middenvelder Boerlage noodgedwongen als centrale verdediger.

De Zaanse verdediger kan zowel als rechts- of linksback spelen maar is ook in het centrum van de defensie inzetbaar. Bij ADO wordt Prijor verenigd met zijn voormalige OFC trainer Van der Mije. ADO’20 is op weg naar het hoogste niveau waar het jaren geleden in de hoofdklasse ook altijd in de top van het Nederlandse amateurvoetbal te vinden was.. De koploper van de derde divisie heeft een voorsprong van zeven punten op achtervolger VVSB.