René van Elsland bezig aan laatste seizoen bij Fortuna Wormerveer.

Wormerveer- René van Elsland en Fortuna Wormerveer hebben in goed overleg besloten om met ingang van seizoen 2023/2024 uit elkaar te gaan. Er komt dan een eind aan een succesvolle samenwerking die drie seizoenen heeft geduurd. Daarmee is van Elsland bezig aan zijn laatste seizoen in Wormerveer.

Het eerste  jaar werd overschaduwd door de coronaperikelen. In het vorige seizoen nestelde Fortuna Wormerveer zich aan de top en bereikte de nacompetitie. Diverse talentvolle jeugdspelers zijn vorig jaar en dit seizoen ingepast. 

Dit seizoen hebben de Wormerveerders te maken met veel blessuregevallen en zat het in sommige wedstrijden niet altijd mee. Op dit moment staat de ploeg stabiel in de middenmoot. Het bestuur van Fortuna Wormerveer heeft er alle vertrouwen in dat de selectie onder leiding van René na de winterstop de weg naar boven zal inzetten.

Het bestuur van Fortuna gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer met ingang van het komend seizoen en René zal zijn trainerscarrière ongetwijfeld elders voortzetten. Daarover zal in een later stadium wellicht meer informatie over naar buiten komen.

Trainerscarrière

René van Elsland is in het bezit van het trainersdiploma TC-1 en had in het verleden onder meer jeugdteams van AZ onder zijn hoede en was eerder al trainer bij FC Uitgeest en FC Velsenoord. In 2007 besloot hij om zich meer bezig te houden met zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. In 2014 vervolgde hij zijn carrière in Akersloot bij sv Meervogels`31. Na daar zes jaar te hebben gezeten werd hij in 2020 ingelijfd door Fortuna Wormerveer. Fortuna bezet momenteel de 9e plaats in de zondag 1e klasse.