Uitslagen AZ jeugdopleiding

AZ Jeugd: Onder 15 gelijk tegen Ajax, Onder 13 wint van Heerenveen

Zaanstad-  De meeste teams uit de AZ Jeugd speelden deze zaterdag hun laatste competitiewedstrijd van 2022. Zo speelde AZ Onder 15 gelijk tegen Ajax en won AZ Onder 13 van sc Heerenveen. Een overzicht.

PSV – AZ Onder 18 3-1 (2-0)
AZ Onder 18 heeft het duel uit bij PSV verloren. De Eindhovenaren kwamen al voor de rust op een 2-0 voorsprong. Uiteindelijk werd het 3-1. Lees hier het hele verslag.

HVV Hollandia – AZ Onder 17 | AFGELAST
AZ Onder 17 is winterkampioen geworden. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld kwam zaterdag door een afgelasting zelf niet in actie tegen HVV Hollandia, maar zag de concurrentie punten verspelen.

AZ Onder 15 – Ajax 2-2 (0-2)
AZ Onder 15 heeft zaterdag met een sterke comeback een punt uit het vuur gesleept. De ploeg van Nick van der Velden kwam tegen Ajax op een 0-2 achterstand, maar maakte er na rust 2-2 van. 

De thuisploeg liep al na veertig seconden tegen een achterstand aan. De Amsterdammers kwamen snel voor het doel van Finn Molenaar en openden de score: 0-1. AZ zocht hierna de aanval, maar kwam moeizaam tot kansen. Ajax was op zijn beurt wel nog tweemaal gevaarlijk, maar Molenaar hield zijn ploeg op de been met goede saves. Toch werd de marge vlak voor rust verdubbeld. AZ kreeg een corner niet goed weg, waarna de tegenstander opnieuw kon scoren. 

AZ moest de opgelopen schade ongedaan maken en maakte in de 65e minuut de aansluitingstreffer. Nadat een inzet van Chavarello Hellings werd gekeerd kwam de afvallende bal bij Nuur Mahamed Ahmed. Hij haalde verwoestend uit en zag de bal via de onderkant van de lat in het doel belanden: 1-1. 

Ajax werd in de slotfase teruggedrongen op eigen helft. In de 78e minuut kreeg AZ loon naar werken met scoren van de gelijkmaker. Hellings kwam na een steekpass van Julian Sijbrands vrij voor doel en drukte af: 2-2. In de laatste minuut had Derryl Hupsel nog een enorme kans om zelfs voor een driepunter te zorgen, maar hij schoot in de handen van de keeper. De derby bleef zodoende onbeslist. 

Van der Velden: “In de eerste helft speelden we niet goed, maar op basis van wat we na rust lieten zien is dit gelijkspel terecht. Hierdoor gaan we met een positief gevoel de tweede seizoenshelft in.”

Opstelling AZ: Finn Molenaar; Nuur Mahamed Ahmed, Damian Dickhaut (41. Chavarello Hellings), Calvin Carrilho, Giovanni Dobbe (15. Latrell Aken); Yordi van der Velde, Onne de Flart, Adam Ouaziz; Derryl Hupsel, Gijs Groot (41. Rayan Zekri), Massimiliano Frassino (41. Julian Sijbrands).

Scoreverloop: 1. Ajax 0-1, 38. Ajax 0-2, 65. Mahamed Ahmed 1-2, 78. Hellings 2-2. 

PSV – AZ Onder 14 6-2 (4-0)
AZ Onder 14 heeft de wedstrijd van zaterdagmiddag tegen PSV verloren. In de tweede helft herpakte de ploeg van Bas van Baar zich, maar het bleek niet genoeg: 6-2.

Nadat PSV al snel op een 1-0 voorsprong kwam, had AZ een iets betere fase. Toch wisten de Eindhovenaren voor de rust uit te lopen naar 4-0. “PSV ging goed met de kansen om, waar wij dat helaas niet deden”, vat Van Baar de eerste helft samen. “We hebben in de eerste helft niet gespeeld zoals we het gewend zijn.”

Dat lukte in de tweede helft beter. AZ kwam terug naar 4-2 en rook een comeback. Eerst was het Donny van der Lijcke die op aangeven van Noah Meijer de score opende. Daarna was Meijer zelf verantwoordelijk voor een treffer.

“In de tweede helft hebben we meer lef getoond, hoog druk gezet en zat er een bepaalde agressie in het spel”, stelt Van Baar. “Aan de bal waren we veel sneller en het dieptespel ging beter. Dat was goed om te zien. Maar als je al met 4-0 achterstaat, is het lastig om nog in de buurt te komen. Uiteindelijk kwam ons offensief te laat in de wedstrijd om nog terug te kunnen komen.”

Opstelling AZ: Jayden Veenbrink; Job Tiebie, Janoa Elias, Amani Imhangbe  (36. Dex Klaverdijk), Lars Boer; Milo Kadyla (67. Cas Jongeneelen), Cas Jongeneelen (51. Cas Klop), Cas Klop (36. Riva Hanepen); Noah Meijer, Donny van der Lijcke, Ties Kemna (60. Amani Imhangbe)

Scoreverloop: 4. PSV 1-0, 23. PSV 2-0, 28. PSV 3-0, 30. PSV 4-0, 40. Van der Lijcke 4-1, 50. Meijer 4-2, 53. PSV 5-2, 67. PSV 6-2.

Foto: Adriënne van Beinum

AZ Onder 13 – sc Heerenveen 2-1 (1-1)
Winterkampioen AZ Onder 13 heeft de najaarscompetitie afgesloten met een zege. De ploeg van trainer Sander Veraart stond tegen sc Heerenveen lange tijd met tien man, maar trok het duel desondanks naar zich toe: 2-1. 

Op het AFAS Trainingscomplex kwam AZ in de zesde minuut met een man minder te staan, toen Joey Plat een rode kaart kreeg. Halverwege de eerste helft kwam daar een nieuwe tegenvaller bij in de vorm van een tegengoal. AZ was echter niet van slag en trok de stand vlak voor rust weer gelijk met een treffer van Mawulom Gota-Toudji.

Na de pauze waren het de tien AZ’ers die de regie voerden en Heerenveen naar achteren drukten. Het was dan ook wachten op een Alkmaarse voorsprong en die kwam in de zestigste minuut. Een voorzet van Nick Perez Mutsaers kwam via de rug van Jeremiah Oladoyinbo Ojomo voor de voeten van Senna van Elst, die met zijn uithaal het hoekje vond: 2-1. 

In de slotfase was er van Heerenveen met een vrije trap nog wat dreiging, maar dat schot werd gevangen door Jaycen Duijcker. AZ sloot 2022 zodoende af met een overwinning en heeft in de gehele najaarscompetitie geen punten verspeeld. 

Opstelling AZ: Brad Nederlof (36. Jaycen Duijcker); Nick Perez Mutsaers, Jim Jansen (59. Senna van Elst), Christian Simunovic (36. Jesse van Ruler), Kai Ng; Giel Kappelhof, Charly van Oosterhout, Joey Plat; Abutalib Hamid Mohammad (36. Jeremiah Oladoyinbo Ojomo), Merijn van Dijk, Mawulom Gota-Toudji. 

Scoreverloop: 19. Heerenveen 0-1, 35+3. Gota-Toudji 1-1, 60. Van Elst 2-1. 
Rode kaart: 6. Plat (AZ).